Tilos megfőzni és mikrózni is: így kell elkészíteni a tökéletesen roppanós virslit

Nem véletlen, hogy a virsli sokszor gumis, íztelen vagy szétreped – szinte mindenki elrontja az elkészítését. De most kiderül, mi a tökéletes módszer.

A tökéletes virsli

A virsli a magyar háztartások egyik leggyakrabban fogyasztott készterméke, ami gyakorlatilag bármikor bevethető: reggelire, vacsorára, vagy akár egy gyors ebédként. Annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sokan már gyerekkoruk óta ugyanúgy készítik: bedobják forró vízbe, felforralják, majd várják, hogy a héja szétpattanjon – akkor biztosan “kész”. Mások a mikrózás kényelmét választják, és pár perc alatt próbálják rohanás közben ehetővé tenni. A végeredmény azonban sokszor csalódást kelt: a virsli vagy szivacsos lesz, vagy szétesik, vagy egyáltalán nem emlékeztet arra a finom, lédús, roppanós élményre, amit elvárnánk.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

De vajon miért? Hogyan lehet, hogy egy ennyire egyszerű ételt ennyire könnyű elrontani? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: a virsli ugyanis nem bírja a főzést. Még kevésbé a mikrohullámú sütőt. Ezek a módszerek ugyanis tönkreteszik az állagát, kiölik belőle a nedvességet és elrontják az ízét. A legtöbb virsli valójában már eleve hőkezelt, tehát technikailag "készen van" – a cél csupán az, hogy kellemesen meleg legyen, és visszanyerje azt az állagot, amire a gyártó szánták. Ehhez pedig egyáltalán nincs szükség lobogó vízre vagy szikrázó mikróra.

Ha te is a klasszikus “vízbe dob, felforral” módszert alkalmazod, ideje új fejezetet nyitnod a virslifogyasztásban. Ugyanis létezik egy sokkal kíméletesebb, és ízben is sokkal meggyőzőbb elkészítési mód, amit a legtöbb szakértő ajánl, de kevesen ismernek.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Egészség
A délutáni szunyókálás jól eshet, de ha túl gyakran van rá szükséged, lehet, hogy a tested így jelezheti: valami nincs rendben az egészségeddel.
Home&Design
Mi lenne, ha az otthonod színe önállóan változna az évszakokkal? Joe Doucet, a New York-i tervező és feltaláló, pontosan ezen dolgozik. Az ő találmánya, a hőmérsékletre reagáló „klímafesték” új...
Lifestyle
Amint beköszönt a hűvösebb, csípősebb idő, megszaporodnak a levegőben a kórokozók. A hideg, vírusos időben megnövekedik a náthás megbetegedések és a megfázásos esetek száma, és mi segíthetne jobban...
Lifestyle
A digitális világ ma már elválaszthatatlan része a gyerekek életének – teljesen elszigetelni őket tőle nem is lehet, nem is kell. A kérdés inkább az, mennyi képernyőidő fér még bele az egészséges...
Fashion&Beauty
Valószínűleg már milliószor hallottad, de fontos hangsúlyozni: a szemkörnyék a legérzékenyebb és legkényesebb bőr az egész arcodon. Tudjuk ezt, te is tudod, ezért minden este gondosan viszed fel a...
Sztárok
A 26 éves modell őszinte, filtermentes bejegyzése azonnal megmozgatta a követőket: sokak szerint még soha nem tűnt ennyire közvetlennek és magával ragadónak.