Sztárok

Törőcsik Mari kis híján derékba törte a legendás magyar színésznő karrierjét: "Még mindig bánt, hogy semmibe vett engem..."

Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a társulatnak arculatfrissítésre van szüksége, így számos remek művésztől megváltak.

Kicsúszott a lába alól a talaj

Zsurzs Katival, a közkedvelt magyar színésznővel beszélgetett nemrégiben Bóta Gábor. Az interjú során a szinkronhangként is jól ismert híresség felelevenítette szakmai pályafutása egyik legnehezebb és legszomorúbb pillanatát. 1993-ban Törőcsik Mari és Schwajda György vette át a Thália Színház (akkor Arizona, majd később, Törőcsik irányítása alatt Művész Színház) vezetését, és mivel úgy ítélték meg, hogy a teátrumnak arculatfrissítésre van szüksége, így számos remek művészt elbocsátottak. A Bóta Café című műsorban Zsurzs őszintén bevallotta: abban az időszakban úgy érezte, a másodperc törtrésze alatt csúszik ki a lába alól a talaj: a megélhetése, az egzisztenciája, a jövője vált bizonytalanná.

"Negyedóránként jött le valaki a lépcsőn, hogy 'engem is kirúgtak'. Szomorú volt az egész, nem is tudtam mit kezdeni a helyzettel, ezért sem mentem utána sehova kilincselni. Nekem mindig rengeteg dolgom volt, szinkronizáltam, de akkor a színház megszűnt azzal a rendszerességgel, ahogyan jelen volt az életemben. Ezt tudomásul vettem, leírtam magam, mint színházi embert" - mesélte Bóta Gábornak Zsurzs Kati.
Kattints a további képekért!

A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Természetesen nyugodtan lehet otthon egy retró PC-d, amin mondjuk Windows XP fut, de azt eszed ágába ne jusson rákötni az internetre.
Sztárok
Az Azahriah rajongóknak már nem kell sokat várniuk, mivel olyan élményben lesz részük, amit sosem felejtenek el. Azonban sokan inkább meg akarnak szabadulni a jegyüktől.
Lifestyle
Alaposan átgondolják a magyarok, hogy milyen péktermékeket tesznek a kosarukba. Akárhogy szeretnénk, a kenyér, és sokak kedvence, a zsemle árában nem lesz érzékelhető a változás pozitív irányban.