Időjárás: agresszív hidegfront marcangolja szét az egynapos tavaszt, már riasztást is kiadtak

Furfangos az időjárás ezen a héten, és valóban mindenből kapunk egy kicsit Magyarországon.

Nem kopogtat a hidegfront, inkább berúgja az ajtót

Csütörtökön szokatlanul enyhe időt tapasztalhattunk Magyarországon, persze nem mindenhol. Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, hatalmas hőmérsékleti kontraszt alakult ki az ország északi-északkeleti és déli fele között, a melegrekord azonban megdőlt.

A korábbi csúcsot egy 1918-as mérés tartotta kereken 17 fokkal, most pedig Hercegszántón emelkedett 17,7 fokig a hőmérséklet. A szakadék persze megvolt hazánkban, mivel Zabaron mindössze 0,6 fok volt a csúcs.

Az egynapos tavasznak vége, mivel egy agresszív hidegfront ül fel a trónra. Jelentős lehűlésre számíthatunk, azonban, hogy a HungaroMet szerint mire kell számítani pénteken és a hétvégén, az a galériánkból kiderül!

Legyél üdvözölve hidegfront, ami ráadásul már ma éjszaka megtöri a csendet. A legerősebb széllökések az északnyugati országrészben, valamint a Zemplénben és a Bodrogközben várhatók, ott főként hajnalban néhol átmenetileg a 70 km/h-t is meghaladhatják a riasztás szerint.
Kattints a további képekért!

A hétvégén több bejelentés is érkezett a vízimentőkhöz: azért riasztották a Vízimentők Magyarországi Szakszolgáltatát (VMSZ), mert bajbajutott hattyúkra figyeltek fel a Balatonban.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Ha meglátod az eredményt, többet biztosan nem hagyod ki ezt a trükköt a mosogatási rutinodból!
Lifestyle
Home&Design