Lifestyle

Ezt öntsd a növényeidre, ha haldoklásnak indultak - csupán 3 hozzávalóra lesz szükséged

Látszólag átkelt a szivárványhídon a legutóbb vásárolt szobanövényed? Nyugi, még nincs minden veszve. Egy 3 összetevős keverék lehet a megmentő, amihez a hozzávalókat akár otthon is fellelheted.

Hozd vissza az életbe kedvenc zöld barátodat!

A szobanövények gondozása során gyakran előfordul, hogy kedvenc zöld társunk váratlanul hanyatlani kezd, és ez a látvány szorongásérzetet és csalódást kelt bennünk. Az okok sokfélék lehetnek: lehet, hogy elmulasztottuk az öntözést, esetleg túl sok vizet kapott, vagy rossz helyet választottunk neki a lakásban. Bármelyik is legyen az oka annak, hogy a növényünk elindult a fény felé - szó szerint -, nem kell azonnal lemondanunk róla. Az otthonunkban könnyen fellelhető összetevőkből készíthetünk egy keveréket, amely gyorsan visszaadja életét kedvenc növényeinknek. Kattints a galériára, mutatjuk az alkotóelemeket és a módszert.

Egy turmixgépbe tegyél 2 banánhéjat. Érdemes lehet otthon egy jól zárható edényben tárolni az elfogyasztott banánok héját, hiszen nemcsak a növények esetében tudod hasznosítani őket, hanem számos más esetben is segítséget nyújtanak - erről bővebben itt írtunk.
Kattints a további képekért!

2023-ban a lándzsás zebralevél és az orchidea, előtte pedig a tulipán és a törpebors szerezte meg az év virága és szobanövénye címet.

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.