Utazás

Minden eddigi rekord megdőlt: tavaly megrohamozták ezt az országot a magyar turisták

A Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete szerint a 2019-es rekordévet is több mint tizedével meghaladta Horvátországban 2023-ban a magyar turisták létszáma és vendégéjszakáinak adata.

A magyarok újra beleszerettek Horvátországba

Minden eddigi rekordot megdöntöttek a magyar turisták Horvátországban – írja az MTI. A múlt évben 728 ezer magyar beutazó érkezett Horvátországba, 21 százalékkal több, mint 2022-ben, ami 13 százalékkal meghaladja az eddigi csúcsnak számító 2019 adatát.

A magyar vendégéjszakák száma megközelítette a 3,6 milliót, ami 17 százalékos emelkedés tavalyhoz képest, illetve 10 százalékos bővülés 2019-hez viszonyítva.

Februárban, májusban, októberben, novemberben és decemberben több mint 30 százalékos volt a növekedés 2022-höz képest, amiből az is látható, hogy már nemcsak nyáron keresik fel Horvátországot a magyar turisták, hanem egész évben, városlátogatás, kulturális kirándulás vagy aktív turizmus céljából is.

A Horvátországba utazó magyar turisták többsége, 65 százaléka magánszálláson szállt meg, 23 százalékuk szállodában, 11 százalékuk pedig kempingben, ez utóbbiak esetében 19 százalékkal emelkedtek az adatok 2022-höz képest. Közel 100 ezer vendégéjszakát regisztráltak a magyar vendégek hajós turistaként.

Horvátországban a tavalyi évben összesen 20,6 millió turista 108 millió vendégéjszakát töltött.

Ezek az adatok 9 százalékos növekedést mutatnak a beutazások és 3 százalékot a vendégéjszakák számában a múlt évihez viszonyítva.

A küldő piacokat tekintve tavaly a legtöbb vendégéjszakát, 23,6 milliót a német turisták töltötték az adriai államban, őket a horvátok, a szlovének, az osztrákok és a lengyelek követik, Magyarország a kilencedik legjelentősebb küldő ország a horvátországi turizmusban.

Több évtizedes restaurálási munkálatokat követően péntektől látogatható II. Fülöp makedón uralkodó, a legendás Nagy Sándor apjának palotája Görögországban – adta hírül a görög kulturális minisztérium.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Amellett, hogy az egyik legnépszerűbb üdítőital, a háztartásban is hasznát vehetjük.
Fashion&Beauty
Nyáron mindannyian kedveljük a lenge, könnyed ruhadarabokat, melyekbe pillanatok alatt belebújhatunk. Sokan viszont nem kifejezetten rajonganak a ruhákért, erre jelentenek tökéletes megoldást a...
Lifestyle
Te is imádod az ízletes és krémes körözöttet? Nos, jó ha tudod, hogy az alap hozzávalókon kívül egy bizonyos fűszert sem érdemes kihagynod belőle, hogy életed legfinomabb kencéjét készítsd el!