Lifestyle

Azt hiszed a tiéd a legrosszabb? Íme 3 rettegett anyós a történelemből, aki tönkretette fia választottját

Ha elolvasod ezt a cikket, utána biztosan felértékeled az anyósoddal való kapcsolatot.

Anyósok

Van, aki nagyon szereti és van, aki kifejezetten utálja. Valahogy mindig ez a két véglet érzékelhető a férjek és feleségek édesanyjaival kapcsolatban. Viccek ezrei születtek már rossz anyósokról, de nagy történelmi személyek is hozzájárultak a kialakult sztereotípiához, amikor szeretet helyett méreggel közeledtek gyeremekük választottjához. Íme, három retteggett nő az elmúlt évszázadokból, akik a mult-kor.hu összeállítása alapján egyértelműen kiérdemelték a történelem legrosszabb anyósa címet.

Kattints a galériára!

Medici Katalin francia királyné nevét az 1500-as években joggal félték. II. Henrik feleségeként három fiút is az ország trónjára ültetett, lányait pedig politikai játszmáihoz használta fel. Valois Margit hercegnőt például annak ellenére adatta össze a későbbi IV. Henrikkel, hogy a férfi anyját, nagy ellenfelét, III. Johanna királynőt, és protestáns vallását is gyűlölte. Hogy akkor miért vállalta a házasságot? Az akkoriban dúló vallásháborúban remélt tőle előnyt és békét. Amikor aztán Johanna királynő nem sokkal a házasságkötés előtt elhunyt, sokan vádolták Katalint azzal, hogy ő gyilkolta meg nászasszonyát egy mérgezett kesztyű segítségével. Katalin emellett hírhedten rosszul bánt szinte mindenkivel a családban, egyik menyét, Stuart Máriát például arra kényszerítette, hogy miután megözvegyült, utazzon vissza hazájába, Skóciába, de előbb adja vissza a koronaékszereket.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: mult-kor.hu

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A legendás festmény előtt évek óta túlzsúfoltság van.
Lifestyle
Az átalakult Twitter és az X került reflektorfénybe egy felhívás kedvéért, ami ugyebár Elon Musk tulajdona. Aki kitalálta a poént, azt Musk akár fel is veheti a marketing csapatába.
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...