Sztárok

Nemcsak, hogy világ, de „Milák-csúcs” is született – Milák Kristóf a női szívek mellett az aranyérmet is elnyerte

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban kedden a budapesti vizes világbajnokságon.

Kedden újabb Milák-csúcs született

A 22 éves magyar versenyző, a szám olimpiai bajnoka, világcsúcstartója és Európa-bajnoka 2019-es kvangdzsui rekordját (1:50.73) megjavítva, 1:50.34 perces idővel csapott célba, míg Kenderesi 1:55.20-szal lett hatodik.

A vb előtt kevés olyan szám volt, aminek aranyérmét szinte előre ki lehetett volna osztani, a férfi 200 méter pillangó azonban ilyen volt, és a Honvéd klasszisa ismét bizonyította, hogy messze riválisai előtt jár.

Milák a hétfői előfutamban láthatóan nem erőltette meg magát, de így is bő fél másodperccel volt gyorsabb, mint legközelebbi ellenfele, aztán az esti elődöntőben erődemonstrációt tartott, minden idők kilencedik legjobb úszásával (1:52.39) szerezte meg a keddi fináléban a legjobbnak járó 4-es pályát.

Milák Kristóf úszás vizes világbajnokság rekord csúcs pillangó olimpia magyar hu 2022 Magyarország FINA

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A keddi fináléban a zsúfolásig megtelt Duna Arénában Milák már az első pillanattól kezdve uralta a mezőnyt, az első fordulónál közel fél másodperccel volt jobb világcsúcsánál a különbség pedig csak nőtt az órához képest. Végül az utolsó métereken csak a digitális vonallal versenyzett és végül győzött.

A hazai rendezésű viadalon a magyar küldöttség első dobogós helyezését szállító Milák a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte – számolt be az MTI.

Szomorú hírt közölt Instagram-oldalán Marics Peti. Több fellépését is le kellett mondani a népszerű énekesnek.

Leadfotó: MTI/Kovács Tamás

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle