Egészség

Hamarosan jön a védőmaszk, amibe chipet rejtettek

Aggodalomra persze semmi okunk: nem egy világméretű összeesküvés részét képezi a rendhagyó védőeszköz. Egészen más célt szolgál az említett chip, mely egyébként a koronavírus elleni helyes védekezés betartásában segíthet nekünk.

Változatos a repertoárja

Hamarosan érkezik az első védőmaszk, amely chipet tartalmaz. Aggodalomra persze nincs okunk: nem egy világméretű összeesküvés részét képezi a rendhagyó eszköz. A FaceBit névre keresztelt speciális érzékelőt egyébként az amerikai Northwestern Egyetem tudósai fejlesztették ki, és egy védőmaszkban helyezték el. A találmányt természetesen a koronavírus-járvány okozta egészségügyi krízis hívta életre. Tudvalevő - a szakemberek között szinte konszenzusnak számít ez az álláspont -, hogy a koronavírus elleni védekezés leghatékonyabb, elsőszámú eszköze az arcmaszk helyes viselése. A maszknak azonban csak akkor van értelme, ha az orrunkat és a szánkat egyaránt eltakarja.

A FaceBit nevű mikrochip pedig épp abban segít bennünket, hogy betartsuk a helyes maszkviselés aranyszabályait. Ha a maszk nem illeszkedik tökéletesen az arcunkhoz, azaz valahol nem zár, a FaceBit rögtön detektálja a problémát. Az új találmány persze nem csupán egyetlen aprócska feladat végrehajtására képes, ennél sokkal változatosabb a repertoárja. Képes lesz például mérni a pulzusszámunkat, sőt még az aktuális érzelmi állapotunkról is tűpontos képet adhat majd, ami az egészségügyi dolgozókat segítheti, hiszen így egyszerűsödhet az őket érő terhelés nyomon követése.

Fotó: 123rf

Ez még nem minden, a következő oldalon folytatjuk!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Mostanában egyre több olyan videós tartalmommal találkozhatsz a TikTokon, mely szerint a kenyér sokkal egészségesebb, ha fogyasztás előtt mélyhűtőben tárolod.
Lifestyle
A különleges ereklye rekordösszegért kelt el egy közelmúltbéli aukción. Az órát annak idején a Titanic legvagyonosabb áldozata, John Jacob Astor brit üzletember viselte.
Lifestyle
Te vagy esetleg a párod gyakran horkol éjszakánként? Nos, van egy titkos csodafegyver, amit bevethettek a probléma megszüntetése érdekében, és a szakemberek szerint jól működik. Mindössze egy dologra...