Lifestyle

5 tudományosan is alátámasztott praktika másnaposság ellen

Az ünnepek idején a legtöbb háznál a szokottnál bőkezűbben bánnak az alkohollal - íme 5 bizonyítottan működő trükk másnaposság ellen.

Inni csak tele hassal

Bár a legtöbben tudjuk, mi vár ránk, ha éhgyomorra fogyasztunk alkoholt, azzal már kevesebben vagyunk tisztában, hogy egy, a koccintást megelőző, megfelelően összeálított, teljes értékű étkezés a későbbi másnaposság tüneteit is képes enyhíteni. Amennyiben alkoholfogyasztás előtt kellő mennyiségű zsírt, fehérjét és szénhidrátot fogyasztunk, a bevitt tápanyagok képesek lesznek felszívni az alkoholt, ennek köszönhetően pedig másnap kevésbé fog minket kínozni a macskajaj.

Víz, víz, víz

A megfelelő folyadékfogyasztás a hétköznapokon is fontos, jelentősebb alkoholfogyasztás esetén azonban kiemelt jelentőséggel bír. Alapszabály, hogy minden egyes pohár alkoholt kísérjen egy ugyanakkora pohár víz. A megfelelő folyadékpótlás bizonyítottan segít a másnaposság tüneteinek enyhítésében.

A jó öreg húsleves

A különböző hús-, illetve csontleveseket nem véletlenül hívják orvosságnak. Amellett, hogy nyugtatják a másnaposság miatt kavargó gyomrot, segítenek a folyadék-, illetve tápanyagpótlásban.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.