Lifestyle

Pokoli fejfájással kereste fel az orvost a férfi - rémisztő, mit fedeztek fel az agyában

A páciens görcsrohamokról, a tájékozóképessége elvesztéséről és beszédproblémákról is beszámolt. Miután kórházba szállították, az orvosok agyi szkennelés és vérvizsgálat segítségével állították fel a meghökkentő diagnózist.

A padlón hevert, remegett, zagyvaságokat beszélt

Egy 38 éves férfit görcsrohamok, tájékozódási zavar és beszédproblémák is gyötörték, majd sokkoló diagnózissal szembesült, miután orvoshoz fordult - írja egyik novemberi esettanulmányában a New England Journal of Medicine című orvosi folyóirat. A Business Insider az esetről szóló jelentés alapján arról számolt be, hogy a páciens szemlátomást teljesen egészségesnek tűnt, mígnem egy éjszaka a felesége arra ébredt, hogy a férfi a padlón hever, reszket és zagyvaságokat beszél.

Miután kórházba szállították, a beteg nem reagált a kérdésekre, melyeket az orvosok feltettek neki, helyette mereven bámulta a plafont. A páciens családja arról tájékoztatta az egészségügyi szakembereket, hogy a 38 éves férfi korábban nem szenvedett semmilyen súlyos betegségben, nem szedett rendszeresen semmilyen gyógyszert, nem élt tudatmódosító szerekkel sem. A Massachusetts General Hospital szakemberei agyi szkennelés és vérvizsgálat segítségével állították fel a meghökkentő diagnózist. Kíváncsi vagy, mi volt az?

Fotó: 123rf

Akkor lapozz és máris megtudod!

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.