Lifestyle

Tűnj ki a tömegből! Vendégcsalogató fortélyok fodrászoknak és műkörmösöknek

Ma már a sikerhez egy fodrász vagy műkörmös számára sem elegendő a minőségi alapanyagok használata, vagy egy jó helyen lévő, ízlésesen berendezett szalon. Érdemes szépségiparban dolgozó vállalkozóként is időről időre átgondolni, mit tehetünk a fejlődésünkért szakmai, kommunikációs és pénzügyi téren. A kártyaelfogadás például ma már alapvető elvárásnak számít a vendégek részéről szinte mindenhol, jó hír viszont, hogy még egy katás vagy egyéni vállalkozó számára is megéri bevezetni.

A sikernek sok összetevője van

Egy hosszú távú, stabil vendégkörre vágyó fodrásznak vagy műkörmösnek elengedhetetlen egy jó helyen lévő, ízlésesen berendezett szalon, a minőségi alapanyagok használata, a folyamatos képzés, és természetesen tájékozottnak is kell lennie az aktuális frizura- vagy körömtrendeket illetően. Ez azonban a digitális korban még mindig édeskevés ahhoz, hogy az ember kitűnjön a versenytársak tömegéből. A hatékonyság, a gyorsaság növelése, az ügyfélközpontúság és a modern technológiák használata nemcsak egy multinacionális nagyvállalatot juttathat lépéselőnyhöz, hanem egy egyéni- vagy kisvállalkozót is. Érdemes például jelen lenni a világhálón, a vendégek közösségi média- és internethasználati szokásaihoz igazodva.

Bankkártyás fizetés

Készpénz helyett bankkártya

Természetesen nagyon fontos az adóügyi és egyéb, az adott területre vonatkozó jogszabályi változások nyomon követése, de emellett érdemes odafigyelni a pénzügyek racionalizálásának lehetőségeire is. Ez azonban nem csupán a céges bankszámla vezetésével vagy épp a hitelfelvétellel kapcsolatos költségek kordában tartását jelenti. Érdemes időről időre újragondolni a vendégek fizetési lehetőségeivel kapcsolatos teendőket is, hiszen tavaly évtizedes mélypontra zuhant a készpénzfelvételek száma, kilőtt ellenben a bankkártyával teljesített fizetéseké. A kártyaelfogadás ma már alapvető szolgáltatásnak számít szinte mindenhol.

Bankkártyás fizetés

Hogy mi köze mindennek a vendégekhez?

Nos, valószínűleg sokan szeretnének közülük elektronikusan fizetni a szépségipari szolgáltatásokért is, még ha nem is beszélnek róla. Kártyával ugyanis az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb. Ráadásul a kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül, és a közhiedelemmel ellentétben terminál útján is adható borravaló! Akár fodrászként, kozmetikusként vagy műkörmösként dolgozik valaki, a kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozása másokénál. A POS-terminált, aki eddig kipróbálta, megszerette!

A témával kapcsolatban számos fontos információ és érdekes cikk olvasható a keszpenzmenteszona.hu oldalán!

Liedfotó: 123rf.com, Fotók: shutterstock.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...