Lifestyle

Átadták a Színikritikusok Díját, idén nekik járt az elismerés

A Színházi Kritikusok Céhe idén 42. alkalommal adta át a Színikritikusok díját.

Színikritikusok Díja 2021

Vasárnap este 42. alkalommal adták át a Színikritikusok Díját a Bethlen Téri Színházban. Az előző évek gáláihoz képest szerényebb ünnepségre került sor, az eseményt azonban a Facebookon élőben közvetítették. A díjakat 15 kategóriában osztották ki, a körülményekre való tekintettel a 2019/2020 és 2020/2021-es évadokra kivételesen nem a jelöltek, hanem a díjazottak nevét hozták nyilvánosságra a díjátadó est előtt – írta meg a Színház Online.

A legjobb előadás díját a 2019 szeptemberében bemutatott, az Örkény Színház Kertész utcai Shaxpeare-mosó című produkciója kapta, amely William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája, Závada Péter átirata és a társulat improvizációi alapján készült, rendezője Bodó Viktor.

Amint azt már májusban bejelentették, a Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapta. A Színházi Kritikusok Céhének tagjai posztumusz különdíjjal tisztelegtek Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkássága előtt.

Kurázsi-díjjal ismerték el a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik kiálltak egyetemük szabadságáért. A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért különdíjjal ismerte el a szakmai szervezet.

A legígéretesebb pályakezdő díját 2021-ben Nagy Péter István kapta. A legjobb színészi alakítás díját az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásában a címszerep megformálásáért Béres Mártának ítélték.

Gratulálunk az összes díjazottnak!

A magyar rendező alkotása a leginnovatívabb filmnek járó elismerést kapta meg.

Leadfotó: facebook.com/papagenoarts

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.