Sztárok

Gyász: elhunyt az énekesnő, akinek világhírű diszkóslágereket köszönhetünk

69 éves korában meghalt María Mendiola, aki a Yes Sir, I Can Boogie című dalt énekelte.

Tragédia

A spanyol származású énekesnő Mayte Mateos-szal alapította meg 1977-ben a Baccara nevű zenekart – akkoriban mindketten flamencotáncosként dolgoztak a spanyolországi Fuerteventura szigetén. Nem sokkal később a két nőt felfedezte egy lemezkiadó vezetője és leszerződtette őket a brit RCA Records kiadóhoz, majd jött is az áttörés, amikor kiadták a Yes Sir, I Can Boogie című dalukat, amely rövid időn belül 10 európai ország, köztük az Egyesült Királyság slágerlistájának élére került. A lemezből több mint 16 millió példányt adtak el: erre akkoriban más női együttesek esetében egyáltalán nem volt példa. A mára ikonikussá vált diszkósláger akkora népszerűségre tett szert, hogy később Sophie Ellis-Bextor és a Goldfrapp is feldolgozta, emellett Skócia nem hivatalos Eb-himnusza lett idén nyáron – írja a BBC. Mendiola akkor azt mondta, megható számára, hogy ennyi év után is még fontos ez a dal az embereknek.

"Soha nem gondoltam volna, hogy újra szerepelni fog a slágerlistákon. Már nem vagyok fiatal, de azt hiszem, ez azt mutatja, hogy még mindig tudok boogiezni" – fogalmazott az énekesnő korábban. A duó sikere a Yea Sir, I Can Boogie után is töretlen volt, az 1978-ban megjelent Sorry I’m a Lady című albumuk szintén a top 10-be jutott Angliában. Ugyanebben az évben indultak az Eurovíziós Dalfesztiválra a Parlez-Vous Français című dalukkal, s a hetedik helyen végeztek, a későbbiekben pedig még két albumot adtak ki, de a 80-as évek közepére Mendiola és Mateos útjai elváltak.

Elhunyt a 94 éves Michael Constantine. Leginkább arról ismerték, hogy a 2002 -es a Bazi nagy görög lagzi című filmben Toula édesapját alakította és aki szerint a Windex mindenre jó volt.

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Nehéz megmondani, hogy ki Magyarország legdögösebb nője, vagy éppen férfija. A felsorolásban feltűnt Ördög Nóra, és persze Szoboszlai Dominik neve is.
Lifestyle
Magyarország egyik felén őszies, míg a másik felén tavaszias-nyárias hőmérséklet fog uralkodni. Megmutatjuk azt is, milyen időjárásra kell számítani a hétvégén!
Sztárok
Sokáig nem lehetett tudni, milyen szándékai vannak Vilmos hercegnek fivérét illetően, információk szerint azonban a trónörökös mostanra végső elhatározásra jutott.