Lifestyle

Lehallgatás ellen: ezzel az egyszerű trükkel megnehezítheted a hackerek dolgát

A tippet az amerikai hírszerzési bizottság egy tagja osztotta meg. A módszer egyszerűbb, mint gondolnád, de magadtól nem jutna eszedbe.

Megnehezíteni a kémek dolgát

Az elmúlt időszakban nagy port kavart a hír, miszerint a Pegasus nevű kémprogrammal több tucat országban hallgattak le állampolgárokat. Emiatt is időszerű megosztani Angus King telefonos lehallgatás elleni tippjét. King Maine állam független szenátora, illetve az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának tagjaként is tevékenykedik. A politikus a közelmúltban azt javasolta a beosztottjainak: rendszeresen indítsák újra a mobiltelefonjukat, mivel ezzel megnehezíthetik a hackerek munkáját – szúrta ki a Szabad Európa.

Angus King az Associated Pressnek nyilatkozva elmondta, hogy amióta a kongresszus hírszerzéssel foglalkozó bizottságának tagja lett, a rutinja része, hogy nagyjából hetente egyszer kikapcsolja és visszakapcsolja a mobiltelefonját.

King valójában az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) telefonos biztonsággal kapcsolatos útmutatását követi. Az elektronikus hírszerzésért is felelős ügynökség tavaly tett közzé egy kézikönyvet arról, hogyan akadályozhatják meg a mobiljuk megfigyelését azok, akik valamilyen okból megfigyelés célpontjai lehetnek. Az egyik tanácsuk: időnként kapcsoljuk ki, majd kapcsoljuk vissza a mobilunkat.

Miért működik ez a trükk? A következő oldalon kiderül, lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...