Lifestyle

Baleset történt az Operettszínházban, ledőlt egy díszlet

A Hegedűs a háztetőn főpróbáján az egyik díszletelem rázuhant két balettművészre.

Két művész sérült meg

A Budapesti Operettszínház Hegedűs a háztetőn című előadásának múlt heti főpróbáján sajnálatos baleset történt, tudta meg a Magyar Nemzet. Egy, a forgószínpadról ledőlő díszletelem megsebesítette a balettkar két táncosát. A lap megkeresésére a színház munkatársai elárulták, hogy a balesetet dokumentálták, videófelvétel rögzítette. Közlésük szerint a táncosok egyike könnyebb, másikuk súlyosabb sérülést szenvedett, orvosi tanácsra jelenleg fűzőt visel.

Kiemelték, hogy mindkét sérült azonnal szakszerű, a legmagasabb szintű, teljes körű szakorvosi ellátásban részesült, amelyről a baleset idején is a helyszínen tartózkodó Kiss-B. Atilla, az Operettszínház főigazgatója személyesen gondoskodott. A sérültekkel azóta is napi kapcsolatban áll, mindkettejük állapota kielégítő. A baleset nem akadályozta sem az előadás bemutatóját, sem a további próbafolyamatot, sem az Operettszínház működését.

A sérültek ellátását követően a teátrum vezetése azonnal vizsgálóbizottság felállítását rendelte el dr. Gulyás Richárd, a Budapesti Operettszínház ügyvezető igazgatójának vezetésével, vezetői szinten az érintett területek legszélesebb körének bevonásával. Hangsúlyozták, hogy a felelősség megállapításának céljából elrendelt vizsgálat jelenleg is folyamatban van, annak lezárultáig a színháznak nem áll módjában további információt nyújtani, és elmondták azt is, hogy a baleset érintettjeitől nem rendelkeznek engedéllyel nevük nyilvánosságra hozatalához.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.