Lifestyle

Lezárult a szavazás - ezt a nevet kapta a fővárosi állatkert új kiselefántja

Egy hét alatt jelentős mennyiségű, szám szerint 75 ezer szavazat gyűlt össze. Szerdán zárult le a voksolás, most pedig az is kiderült, hogy hívják ezután a fővárosi állatkert imádnivaló új lakóját.

Nevet kerestek az állatkert ifjú lakójának

A Femcafe.hu még április végén számolt be róla, hogy kiselefánt született a fővárosi állatkertben. Pár nappal ezelőtt azt is megírtuk, hogy az intézmény arra kérte a közönséget, segítsenek megfelelő nevet találni az apró termetű, elragadó ormányosnak. "Mostanra eljött annak is az ideje, hogy nevet keressünk a kiselefántnak. Ehhez most is a közönség segítségét kérjük. Három előzsűrizett névre lehet szavazni, mostantól egészen május 12-ig, szerda éjfélig. A voksolás eredményét a rákövetkező napon, csütörtökön tesszük majd közzé" - írta az állatkert egy május 5-én közzétett közleményében. A következő nevekre lehetett szavazni:

  • Artur – kelta-angol eredetű név (magyarosan Artúr, angolosan Arthur)
  • Samu / Shamu – magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve, de Indiában és a Közel-Keleten is előfordul névként (Shamu latin betűs átírással), amely jelentését tekintve eredetileg az északi irányra, esetleg a türelemre utal.
  • Huba – magyar eredetű név (aminek esetleg szláv gyökerei is lehetnek)

A szavazás tehát tegnap zárult le, az állatkert pedig végül ma közölte a nyilvánossággal, hogy - a voksolók többségének óhaját figyelembe véve - Samunak fogják elnevezni a kiselefántot. A végeredményt Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hirdette ki az állatkertben.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.