Utazás

Nem olyan bonyolult, mint gondolnád: így találhatod meg a tökéletes túranadrágot!

Tűző napsütés, rekkenő hőség, heves zivatarok, változékony terepviszonyok, sűrű aljnövényzet és rovarcsípések – ilyen kihívásokra kell felkészülnie annak, aki a nyári hónapokban túrázni indul. Ahhoz, hogy ebben az időszakban is jól sikerüljenek a kirándulások, érdemes a céljainknak megfelelő, minőségi túranadrágot választani. A tökéletes túranadrág titkát évtizedek óta kutató svéd márka szakértői ehhez gyűjtöttek össze hasznos tippeket.

A tökéletes túranadrág létezik!

A közelgő nyár a legelszántabb természetjárók számára is sok kihívást tartogathat, ezért alaposan fel kell készülni a hőségben megtett túrákra. Különösen fontos ilyenkor a jól megválasztott felszerelés, amely megkönnyíti a kirándulók életét. A megfelelő túranadrág az első lépés egy izgalmas kaland felé, de mire kell figyelni a tökéletes nyári darab kiválasztásakor? A Fjällräven márka a túranadrágok szakértőjeként segít megválaszolni a kérdést, hogy a túrázás a hőségben is örömteli élmény legyen. Az első, és legfontosabb szempont, hogy a nadrágban kényelmesen tudjon mozogni a túrázó: anyaga és szabása tegye lehetővé a könnyed mozgást a gyaloglás, a sátorverés és a tűzgyújtás során is. A rugalmasság mellett a nyári hónapokban elengedhetetlen a megfelelő szellőzés, hiszen az izzadás akár bőrirritációhoz is vezethet, amely nagyban megnehezíti a mozgás szabadságát.

Mindezek miatt úgy tűnhet, hogy meleg időben rövidnadrágban célszerű útnak indulni, azonban a túrázás során kiemelten fontos a lábak védelme. Hazánk egyes túraútvonalain különösen sűrű aljnövényzettel találkozhatnak a természetjárók, amelyen rövidnadrágban átkelni nem csak kényelmetlen, de akár felületi sérülésekhez is vezethet. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy a nyáron nagy számban felbukkanó rovarok elleni védekezésben szintén nagy segítséget jelent egy hosszúszárú nadrág.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ránija legidősebb gyermeke, Hussein herceg tavaly júniusban vette feleségül Rajwa Al Saifot, aki épp a minap töltötte be 30. életévét, a nagy nap alkalmából pedig két friss képet is megosztottak a...
Lifestyle
Sztárok
Michelle a természetes öregedés híve, így smink nélküli arcát is bátran megmutatja követőinek, ám a minap teljes pompájában ragyogott a vörös szőnyegen, a rajongók pedig csak ámultak azon, hogy fest...