Utazás

Kék túra a föld alatt: így néz ki most a 3-as metró felújítás alatt lévő szakasza

Less be a metró alagútba! Szinte felismerhetetlen a középső szakasz, teljesen szétbontották az állomásokat.

Az M3 metróvonal középső szakaszának felújítása

A budapesti 3-as metró felújítása az északi és a déli után most a középső, legforgalmasabb, belvárosi szakaszán zajlik a Lehel és a Nagyvárad tér között. A munkálatok jelenlegi helyzetéről az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukció projekt hivatalos honlapján lehet olvasni, de a projektigazgatóság egy videót is készített.

Az M3 metróvonal felújítás alatt álló területe jelenleg, mintegy hat kilométeres túrával járható be az alagúton keresztül. A Nagyvárad tér és a Lehel tér kihúzó körzetében a kerítésen túl láthatók a szerelvények körvonalai, a köztes szakaszon pedig az átalakuló hét állomás és a helyenként hiányzó bal vágány nyomai. Végigsétáltunk a mélyvezetésű vonalszakaszon az alagúton keresztül, és minden állomáson felkapaszkodtunk a meredek létrákon, hogy körbejárva az utasforgalmi- és üzemi területeket szemügyre vegyük a változásokat.

Röviden összefoglalva már semmi sem emlékeztet az eredeti állapotokra. Az állomások bontás alatt állnak, a mozgólépcsők hatalmas alkatrészei egyre kevesebb helyen találhatók meg, szinte mindenhol ideiglenes világítás biztosítja a fényforrást, átalakulnak a helyiségek, és néhol már új berendezések váltották fel a régi szerkezeteket. Az azbesztmentesítés lassanként befejeződik.

További részletekért és a jelenlegi állapotot szemléltető videóért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Utazás
Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...