Lifestyle

Kiderült, miért hallhatjuk ma országszerte a katasztrófavédelemi légkürtöket

Október 5-én délelőtt országszerte felbődülnek a vészjósló szirénák.

Országos teszt

Szinte mindenhol lehet majd hallani egész Magyarországon azt a MoLaRi nevű szirénarendszert, amellyel a katasztrófavédelem gyorsan tud jelezni a lakosságnak, ha valami visszafordíthatatlan baj történik. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága alsó és felső küszöbértékű veszélyes vegyi ipari üzemek körzetében, országos kiterjedésű, magas rendelkezésre állású, redundánsan működő adatátviteli hálózatra épülő meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztó (Monitoring és Lakossági Riasztó, MoLaRi) rendszert üzemeltet. A szirénahálózatot hétfőn délelőtt 11 órától egy csökkentett üzemű, úgynevezett "morgatópróba" keretein belül tesztelik – tájékoztatott az OKF.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.