Egészség

Pilonidális ciszta: pattanásra emlékeztet és akár egy benőtt szőrszál is okozhatja

A pilonidális ciszta nem egy szimpla pattanás - bár annak tűnik - mégis óriási fájdalommal járhat. A férfiak és az ülőmunkát végzők kifejezetten a veszélyeztetett csoportba tartoznak.

Főleg a fiatalokat érinti

A különleges ciszta lehet belül, de akár kívülről is látható. Általában a hátunk alsó részén találkozhatunk vele, főleg a farokcsont magasságában. Első ránézésre egy egyszerű, gyulladt pattanásnak tűnhet, ám sokkal fájdalmasabb annál, sőt előfordulhat az is, hogy csak szakorvosi beavatkozással lehet kezelni és végleg eltüntetni. A fájdalmas elváltozás viszonylag nagyméretű, akár több centi is lehet. A veszélyeztetett korosztály bizony a 15-25 év közötti korcsoport, ugyanis ők azok, akik gyakrabban végeznek ülőmunkát és manapság jellemző a mozgásszegény életmód is. Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.
Sztárok
Emlékszel Rajesh Koothrappalira az Agymenők című szitkomból? A karaktert alakító színész hatalmas változáson ment át, napjainkban pedig egyáltalán nem úgy néz ki, mint amikor megismerte a világ.