Sztárok

Sajószegi Veronika: Az Inspiráló Nők díjátadóval hagyományt teremtettünk - Interjú

A Femcafe.hu főszerkesztője fontosnak tartja, hogy a következő generáció értékes női alakokat ismerhessen meg, akik teljesítményükkel rászolgáltak arra, hogy felnézzenek rájuk és kövessék őket.

Inspiráló Nők Díj

A felnövő generációk számára mindig fontosak az olyan ikonok, akikre példaként tekinthetnek. Ők nemcsak szakmai sikereikkel, hanem személyiségükkel is azt közvetítik a világnak: kell és érdemes küzdeni. Éppen ezért az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságába idén is olyan neves magyar egyéniségeket választottunk, akik az élet minden területén bizonyítottak és szívükön viselik az utánuk következő nemzedékek sorsát.

Díjátadó gála: 2020. március 5-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, ATV Spirit, Bors

Szívügye az Inspiráló Nők Esjte

Sajószegi Veronika 2016 óta a Femcafe.hu főszerkesztője. Több mint egy évtizedes tapasztalatával és szaktudásával irányítja a népszerű online női magazin életét. Korábban hat évig dolgozott a Ringier Kiadónál, a Pink.hu, majd a Blikk.hu szerkesztője volt, több lapnál is megfordult újságíróként. Mindeközben elvégezte az Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és médiatudomány mesterszakát. Később a Digi zenei csatornájánál volt szerkesztő és szövegíró, emellett pedig különböző brandeknél dolgozott social media menedzserként és tanácsadóként. Munkája egyik legfontosabb feladatának tartja az inspiráló nők számára rendezett díjátadó gálája körüli munkát, mivel nagyon fontosnak tartja, hogy figyelmet kapjanak azok a hölgyek is, akiknek a lenyűgöző teljesítményét nem látjuk nap mint nap a televízió képernyőjén.

Miben látod a saját sikered titkát?

Hogyha visszatekintek az eddigi karriemre, azt emelném ki, hogy mindig is készen álltam arra, hogy új dolgokat tanuljak. Nagyon nyitott személyiségnek tartom magam, aki kíváncsi a világra, ezért az új tudás megszerzése, kiaknázása mindig is motivált. Talán emellett vagy ennek részeként a szakmai alázat az, ami végigkísért az eddigi utamon.

Ki volt a legnagyobb hatással az életedre?

Nem tudnék egy valakit kiemelni. Szerencsés vagyok, mert a pályám során már a kezdetektől fogva olyan nőkkel dolgozhattam, akik látták bennem a szakmai potenciált és bátorítottak, tanítottak. Szerintem rettentően fontos, hogy az embernek olyan mentorai legyenek, akik hisznek benne. Én is igyekszem mindig ilyen szemlélettel állni a kollégáimhoz: nagyon lelkesít, ha valaki fejlődni szeretne én pedig segíthetek neki ebben.

Ki inspirál, motivál téged a hétköznapokban?

Engem mindig is nagyon inspirált az emberek sokfélesége, a különböző gondolkodásmódok, látásmódok. Az, hogy mások hogyan járják a szakmai útjukat vagy hogyan emelkednek példaképekké. Azt gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, éppen ezért tartom nagyon fontosnak azt, hogy az Inspiráló Nők kezdeményezés hatására a jelölteken keresztül rengeteg motiváló női életutat ismerhetünk meg, amelyek az olvasóinkra és ránk is nagy hatással vannak.

Számodra mi a sikeres nő definíciója?

Én azt gondolom, hogy a sikeres nő, a boldog nő. A sikert sokszor kapcsoljuk össze a tökéletességgel, de ezt ideje lenne elfelejteni. Szerintem az a nő sikeres, aki az élet számára fontos területein ki tud teljesedni, legyen ez a család, a karrier vagy akár a kettő együtt. Szerintem a 100%-os teljesítménynél sokkal fontosabb, hogy teljes lényével jelen tudjon lenni abban, amit éppen csinál. Talán ez lehet a boldogság és ezáltal a sikeresség kulcsa.

Ki lehet inspiráló mások számára? Hogyan, mivel tud ma valaki inspiráló lenni?

Ha három dolgot kéne mondanom az egyik az alázat lenne, a másik a kitartás, a harmadik pedig bátorság. Az alázat szerintem az egyik legfontosabb jellemző, mert a mai világban már ritka kincs, hogy valaki ilyen hozzáállással végezze a munkáját. A kitartás a siker alapvető összetevője, hogy ne adjuk fel még akkor sem, ha ér minket néhány kudarc. A bátorság pedig ahhoz szükséges, hogy hinni tudjunk magunkban és az ötleteinkben, céljainkban.

Mit javasolsz a mai fiatalságnak, a karrierjük előtt álló ifjú hölgyeknek? Hogyan élhetnek teljes, értékes életet?

Amit talán mindnyájan tapasztalunk, hogy mintha a világon most még a szokásosnál is jobban előtérbe kerültek volna a külsőségek és ez bizony nagyon rányomja a bélyegét arra, hogyan állnak az élethez a fiatalabb generációk. Fontos megmutatni nekik, hogy vannak olyan kortársaik, akik kemény befektetett munka árán érnek el célokat és teremtenek valódi értéket. Az Inspiráló Nők díjátadó célja szerintem az is, hogy megmutassuk, hogy a teljes élet nem a tökéletesre retusált instagram képeket jelenti, hanem annál sokkal többet.

Miért tartjátok fontosnak, hogy bemutassatok ösztönző nőket?

Egyrészt nagyon fontosnak tartom, hogy sok hétköznapi, civil nőt mutatunk be, akik a reflektorfénytől távol, erejükön felül teljesítenek nap mint nap. Ezzel a díjjal szeretnénk meghálálni azt, amit értünk, a társadalomért tesznek. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem az elismerésért dolgoznak, de bízunk benne, hogy a díjjal vagy akár már a jelöléssel biztatást, pozitív visszajelzést tudunk adni számukra.

Milyen volt a tavalyi esemény visszhangja?

Immár harmadszor rendezzük meg az Inspiráló Nők Díjátadó gálát, így valóban büszkén mondhatjuk, hogy hagyományt teremtettünk. Az elmúlt két alkalommal elképesztően jó érzés volt megélni, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezett mind az olvasók, mind a résztvevők részéről. Leginkább mindenki azt emelte ki, hogy mennyire jó, hogy van végre egy olyan díjátadó, ahol valóban civil, hétköznapi emberek a díjazottak és nem azok az arcok, akik egyébként máshol is mindig jelen vannak. Kiemelném azt is, amit minden jelöltünk és nyertesünk is hangoztat: ez a díj nem a rivalizálásról szól. Sokkal inkább arról, hogy valóban a motivált, tehetséges nőket ünnepeljük, akik a reflektorfénytől távol, erejükön felül tevékenykednek nap mint nap.

Több mint hatvanötezer szavazat érkezett a Femcafe.hu oldalán az Inspiráló Nők-díj jelöltjeire. A 7 kategória 3-3 jelöltjét ezúttal is az elismert tagokból álló jelölőbizottság állította össze, melynek tagjai: Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszó, Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram- és Emerton-díjas énekesnő, Nánási Pál fotóművész, valamint a Femcafe.hu főszerkesztője, Sajószegi Veronika. A győzteseket március 5-én, a Várkert Bazárban hirdetjük ki, az Inspiráló Nők Estjén.

Leadfotó: Borzi Vivien
Fotók: Borzi Vivien, GLIX Fotóügynökség / Zoltán Sárosi photography

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.