Utazás

Színtelen szivárványt fotóztak a Balatonnál, Te láttál már ilyet?

A ritka jelenséget Siófoknál örökítették meg február 5-én.

Színtelen szivárvány

Ritka légköri jelenség a fehér szivárvány, melyet február 5-én, vasárnap délután fedeztek fel a Balatonnál - írja az Index.hu. A portálhoz egy olvasó juttatta el a nem mindennapi fotót, Százados Miklós családjával Siófoknál figyelt fel a látványosságra. A ködív hasonlít a szivárványhoz, de nem esőcseppek, hanem a köd sokkal kisebb vízszemcséi okozzák, és nem válnak benne külön a színek. Többnyire földközelben figyelhető meg, amikor a hátunk mögül világítja meg a nap a párás levegőt.

Éjszaka is találkozhatunk vele

A ködív a szivárvánnyal ellentétben nem fénytörési, hanem elhajlási jelenség. Nem csupán nappal, de éjszaka is találkozhatunk vele, utóbbi esetben a fényforrás a Hold. A látott ív egyébként annál laposabb, minél magasabban jár a nap az égen.

Kattints a következő oldalra és nézd meg a fotót!

Leadfotó: Pinimg.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ha ez nem lett volna elég, Megyeri Csillát és Puskás-Dallos Petit majdnem letojta egy galamb a körbejáráson. Még el sem indult a műsor, de már folyik az élet a luxusbörtönben.
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.