Lifestyle

Munkahely és magánélet - Hol és hogyan húzzuk meg a határt?

Nagyon nehéz elválasztani egymástól a munkahelyet és a magánéletet. Mennyire avassuk be a privát történésekbe a kollégáinkat, és ha megtesszük, hogyan csináljuk? Mi lehet az arany középút? Őri Júlia szakértőnk cikkét olvashatjátok.

Vannak szabályai? Hol a határ?

Lerágott csont. Elég régóta próbáljuk megtalálni az egészséges arányt a munkahely és magánélet között, több-kevesebb sikerrel. Most mégsem ezek arányával szeretnék foglalkozni, hanem azzal a kérdéssel, hogy van-e határ, és ha igen, hol, a magánéletünket érintő témákban a munkahelyünkön? Mit és milyen részletesen célszerű elmondanunk?

Nyilvánvalóan a két területet nagyon nehéz teljesen elválasztani egymástól, de talán ez nem is lehet a célunk. Attól függően, hogy mennyire vagyunk közlékenyek, nyitottak, beszédesek, akár a magánéletünk részleteibe is beavathatjuk a kollégákat. Különösen igaz ez az örömteli eseményekre, mint az eljegyzés, házasság, gyerek-várás és születés, utazás, stb.

A kérdés időről időre előjön bennem, és magam sem tudom, hogy adható-e erre egyáltalán határozott válasz. Vagy egyszerűen érjük be azzal, hogy mindenki maga érzi, hogy milyen témákat és milyen mélyen akar megosztani a munkahelyén a kollégáival? Hiszen emberek vagyunk, akár öröm, akár bánat ér, jólesik megosztani hozzánk közel álló emberekkel.

Igazán nem célom korlátozni és pontosan meghatározni azokat a magánéleti témákat, amiket szerintem meg lehet beszélni a munkahelyen, ám úgy érzem, hogy alapvető, akár íratlan szabályokat célszerű betartanunk a magunk és kollégáink érdekében.

Két jellemző példán keresztül szeretném megvilágítani, mire is gondolok - lapozz a következő oldalra a folytatásért!

Fotó: mertonchamber.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A penész sok háztartásban problémát jelent, kevesen tudják csak viszont, hogy már néhány rendkívül hasznos növénnyel is kiirthatjuk otthonunkból.
Sztárok
Sarolta hercegnő és György herceg reggeli rutinja tulajdonképpen szinte semmiben sem különbözik más, velük egykorú iskolás szokásával, Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek azonban olykor közbe...
Lifestyle
A legfrissebb kutatások új reményt hoznak az alvászavarokkal küzdők számára, egy eddig ismeretlen természetes megoldás formájában, melyhez mindössze egyetlen gyümölcsre lesz szükséged.