Fashion&Beauty

Milyen ruha hoz szilveszterkor szerencsét?

Számos országban úgy gondolják, hogy a szilveszteri viseletünkkel befolyásolhatjuk az eljövendő évet. Vannak népek, akik a ruha mintáját tartják fontosnak, míg mások a színek szimbolikáját használják.

Mutasd a fehérneműdet, megmondom, mire vágysz!

Mit rejt a szekrényed szilveszter éjszakára? Szép csillogó ruhát, esetleg egy csinos fekete minit vagy egy feszülős farmert? Na és milyen színű lesz a fehérneműd? Ha Dél-Amerikában élnénk, ez nem lenne egy zavarba ejtő kérdés. Sao Pauolo-ban az emberek színes fehérneműt vesznek fel szilveszterkor aszerint, hogy mire vágynak. A piros színnel például a szerelmet, a sárgával a pénzt vonzzák be. Sőt a fehérnemű-mítosz nem áll meg Brazília határánál! Ecuadorban például azt tartják, hogy sárga színű fehérneműt viselve semmi sem állhat a jövő évi meggazdagodásunk útjába.

Ünneplés Ázsia közepén

Laoszban a betakarítás végével kezdődik az újévi ünnep. Ilyenkor tradicionális színes ruhába öltöznek a felnőttek és gyerekek egyaránt. A viselet a szivárvány bármely színében pompázhat, a lényeg csupán annyi, hogy harsány legyen és jókedvet tükrözzön. A gyerekek ezt az öltözéket viselik a tradicionális újévi labdajátékukon is, amikor egy üres mezőn két külön sorba felállnak a lányok és a fiúk, majd labdákat dobálnak egymásnak oda-vissza. A hagyomány szerint ez a játék lehetőséget ad arra, hogy megtalálják az igaz szerelmet. 

Fotó: Harkányi Árpád

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...