Karácsony - Bécs 1:0 (körkapcsolás)

  • Bécset bevette Karácsony tábornok
  • MQ, Rathaus, Mahü, Spittelberg, Am Hof, MQ

Rajtra készen

Bécs már november eleje óta rajtra készen várta a 2014-es karácsonyi szezont. Elburjánztak a városban a fabódék, és 5-én szokatlanul meleg, tavaszias időben feldaruzták a Rathaus előtt és Schönbrunnban az idei karácsonyfákat.

Az MQ udvaráról kihordták az Enzi nevű térbútorokat, hogy november 6-án beüzemeljék a mezőgazdasági fóliasátrak és eszkimó igluk vadházasságából született téli pavilonokat. Esténként zenei programokkal és fényjátékos aláfestéssel mindenki magához veheti az egészségügyileg indokolt vagy akár a határértékeket döngető punsch- és glühwein-mennyiséget.

November 14-én, fittyet hányva az adventi naptárra, megnyitották az első karácsonyi vásárokat, ahol mindenki feltöltheti az év során leapadt kézműves hógömb-, betlehem- és karácsonyfadísz-, noch dazu velencei álarc-készleteit.

A Bécs minden pontján megtalálható vásárok kínálatában az igazi művészi értékkel rendelkező ajándékok mellett érdemes keresni a vérbő osztrák füstölt húsárut, sajtféléket, valamint az ötletes és mulatságos portékákat. Kerülendő a kandírozott alma, a téli fagyi és a kürtőskalács. Mi elsőként az ismertebb és már nyitva tartó belvárosi helyeket látogattuk meg.

Oldalak

Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.