Így számolj le könyörtelenül a náthával!

Megérkezett a hideg, a zimankó és vele együtt a sokaknak kellemetlen napokat okozó nátha is! A tünetek jól ismertek: orrfújás, levertség, rossz közérzet. Lássuk, mit lehet tenni, ha a betegség már a nyakunkon?

Iszol eleget?

A nátha legfőbb kiváltói a felső légutakban megtelepülő vírusok, ezért nagyon könnyen elkaphatjuk és tovább is adhatjuk a betegséget a környezetünknek. A gyógyító kúra alatt érdemes annyi folyadékot inni, amennyi csak belénk fér, ugyanis ezzel serkentjük a nyálkahártya váladéktermelését, ami nem segít eltűntetni a meghűlést okozó vírusokat a szervezetünkből.

Tipp

A legjobb választás a frissen facsart narancslé, a citromos tea és a húsleves.

Melegen ajánlott

Nem kell egyből lázcsillapítóért nyúlni, ha egy kicsit felszökik a lázunk – a melegebb testhőmérséklet remek támogatás a szervezetnek, mivel ezzel védekezik a kórokozók ellen.

Tipp

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ha szeretnéd, hogy a nátha minél hamarabb kitombolja magát, öltözz fel melegen és bújj a takaró alá. Még jobb eredményt érhetsz el, ha kuckózás közben forró, mézes gyógyteát szürcsölgetsz: kakukkfű, zsálya, hársfa és bodza – mind remek választás.

Inhalálj!

Az inhalálás már önmagában is csodákat ér, hiszen tisztítja az arcüreget és a nyálkahártyát is, de a leghatásosabb akkor, ha kamillás víz felett párologtatsz.

Tipp

Használj olyan illóolajokat, mint az eukaliptusz, a mentol vagy a hibiszkusz, így megsokszorozod a gyógyító hatást!

Nézz szét a konyhában!

A hagyma remek vírusölő hatással rendelkezik – nátha esetén a fokhagyma és a medvehagyma egyenesen csodákat művel, főleg, ha nyersen fogyasztod. Ha inkább az édesebb ízvilágot kedveled, akkor keverj össze egy teáskanálnyi fahéjat ugyanennyi mézzel és ezt fogyaszt naponta több alkalommal.

Még több: Természetesen a nátha ellen

Fotók: thenutritionpost.com, huffingtonpost.co.uk

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle