Fashion&Beauty

Visszatér a leghíresebb couture márka

Az elkötelezett divatrajongók örülhetnek, hisz nemrég megerősítették a hírt, miszerint visszatér a világ egyik legmeghatározóbb couture divatháza.

Ébredés egy hosszú álomból

Egy tucatnyi befektető úgy döntött, hogy ideje felébreszteni Csipkerózsika-álmából a Jean Patou divatházat, mely 1987-ben zárta be kapuit. Bruno Cottard, a márka szóvivője szerint már mindent alaposan elterveztek és határozott elképzeléseik vannak a Patou ház jövőjét illetően.

Forradalmi innovációk

Patou az első világháború kitörése előtt alapította meg divatházát, ám nem sokkal később már be is kellett, hogy zárja a kapukat, hisz úgy döntött, csatlakozik a francia sereghez.

Hazatérése után ismét a divatnak szentelte magát a rendkívül kreatív tervező, aki többek között arról volt ismert, hogy előszeretettel népszerűsítette a flapper stílust, sőt feltalálta a teniszszoknyát és ő kezdte el népszerűsíteni a kardigánt is. 1928-ban a kozmetika iránt is érdeklődő tervező feltalálta az első barnító krémet.

Lagerfeld is itt kezdte

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
1936-ban, Patou halála után húga és annak férje vette át a divatbirodalom irányítását és számos kezdő tehetségnek adtak rá lehetőséget, hogy bizonyítsák, mit is tudnak. Marc Bohan 1954 és '56 között, Karl Lagerfeld '60-tól '63-ig, Christian Lacroix pedig 1981-ben dolgozott a márka fő kreatívjaként. 1987-ben, mikor Lacroix megnyitotta a saját divatházát a tulajdonosok már nem tudták fenntartani a birodalmat, így mindent felszámoltak.

Fotók: pleasurephotoroom.files.wordpress.com, blogspot.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Austin Swift nem pusztán az énekesnő öccse, hanem az egyik „legjobb haverja” is, sőt, akár akár az ikertestvére is lehetne, akkora a hasonlóság közöttük! Olyan kapcsolat van kettejük között, amit...
Lifestyle
Az alvás és az egészség kapcsolata rendkívül bonyolult, egy új tanulmány viszont rávilágított arra, hogy alvási mintázatunk bizony nagyobb hatással lehet általános jólétünkre, mint azt valaha is...
Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.