Borús, esős idő várható az egész héten

A héten borús, esős idő várható, a hét elején heves zivatarokra is készülni kell, de még többfelé alakulhat 25 Celsius-fok körül a maximumhőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, napközben elsősorban délnyugaton zivatar is kialakulhat. Délután a Dunántúlon megélénkül a szél, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, de északkeleten helyenként 10 fok alá is lehűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű, néhol északkeleten lehet még 25 fok.

Kedd reggel keleten lehet egy-egy zápor, estétől a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok, időnként a szél is megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 21 és 26 fok között alakulnak.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor, időnként a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban 11 és 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Csütörtökön is időnként megerősödhet a szél, délen és keleten többfelé, másutt csak szórványosan várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Pénteken keleten több helyen, másutt elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödhet. A minimum-hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A délután folyamán 18-23 fokig melegedhet a levegő.

Szombaton sok napsütésre lehet számítani, de elszórtan még akkor is lehetnek záporok, és a szél is erőssé válhat. Vasárnap délután időnként erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és elszórtan akkor is lehetnek záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton és vasárnap is 7 és 13 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 20 és 25 fok között alakulnak.

Forrás: MTI

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...