Tangó és sushi a Mozinet Filmnapokon

A 2013. július 19-21. között megrendezésre kerülő Mozinet Filmnapok keretében nem csak az elmúlt évek legnagyobb fesztiválsikerei láthatók kedvezményes áron, de több ingyenes kísérőprogram színesíti a palettát, elsősorban a gasztronómia és a tango kedvelői számára.

Július 19-én, pénteken a Tango Libre – Szabad a tánc 18 órai vetítését megelőzően Laurinyecz Fanni és Rózsa Fekete Róbert, a Tangószínház tagjai tartanak rövid táncbemutatót a Művész moziban.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Július 20-án, szombaton látható a budapesti Művész Moziban 18:45-kor a Sushiálmok című film, mely a 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono segítségével avat be a három Michelin-csillagos éttermének kulisszáiba.

A vetítést izgalmas beszélgetés követi

A vetítést a mozi melletti Odeon Undergroundban (Teréz körút 30.) beszélgetés követi a japán gasztronómiáról, perfekcionizmusról és kultúráról, Chef Maki, Magyarországon élő japán szakácsnő, a Makifood alapítója, Jókuti András, a Világevő gasztroblog szerzője és Dr. Vihar Judit a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke részvételével. A mindenki számára nyilvános beszélgetést Molnár Kata Orsolya, a HVG gasztronómiai szakírója vezeti.

Július 21-én, vasárnap 18 órakor a korábban nagy vihart kavart, a Velencei Filmfesztiválon két díjjal is kitüntetett Nők férfiak nélkülről a vetítést követően az Odeonban Ablaka Gergely, politológus, közel-kelet kutató, az ELTE ÁJK oktatója és Dr Stahl Zsófia beszélgetnek az iráni nők helyzetéről.

Ráadásul minden jegy vásárlásakor pecsét jár, melyből ötöt összegyűjtve a néző a hatodik jegyet a Filmnapok egyik tetszőleges Művész mozis előadására ingyen kapja!

A Mozinet Filmnapok részletes budapesti programja a muveszmozi.hu/programok/mozinet-filmnapok oldalon található meg.

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.