Fashion&Beauty

Alakítsd ki a saját stílusod!

Folyamatosan arra törekedni, hogy egyediek és stílusosak is legyünk egyszerre, nem is olyan könnyű feladat. De egy kis időbefektetéssel és néhány szempont követésével könnyen kialakíthatod a saját védjegyeddel fémjelzett stílust is!

Manapság már rengeteg márka zúdítja ránk a megszámlálhatatlan mennyiségű és stílusban is össze-vissza keveredő ruhadarabokat. A helyzetünket csak még jobban nehezíti, hogy a szinte már mesterien megkomponált képeken szereplő modellek olyan ábrándba képesek ringatni minket, hogy az a mélyen dekoltált ruha talán nekünk is ugyanolyan tökéletesen állhat, mint a gazella testű nőtársainknak. Sajnos ebben a kívülről tündöklő, ám mesterséges világban könnyű elveszíteni nem csak saját magunkat, de a saját stílusunkat is.


Nézz tükörbe!

Első lépésként talán furcsán hangzik, de álljunk egy olyan tükör elé, amiben lehetőleg az egész testünket is szemügyre vehetjük. Nézzük meg jó alaposan, melyek azok a testrészek, amiket kevésbé és melyek, amiket jobban szeretünk. Hiszen saját stílusunk kialakításában az örök aranyszabály, hogy tisztában legyünk az adottságainkkal és igyekezzük azt kiemelni, amire igazán büszkék vagyunk. Például ha szép hosszú lábunk van, akkor nyugodtan vegyünk fel rövid szoknyákat és egy magas sarkút hozzá.

Irány a bolt!

Ha sikerült feltérképezni saját testünket, vegyük célba a boltokat is. Persze nem kell azonnal fejetlen vásárlásokba bocsátkozni, bőven elég, ha egy szabadnapot rászánunk és végig megyünk az üzletek kínálatain. Ami megtetszik, nyugodtan próbáljuk fel, de mindig maradjunk magunkkal szemben szigorúan kritikusak és csak azokat a darabokat vegyünk meg, melyek saját magunkon is az „első látásra szerelem” érzését keltik. Ha kicsit bizonytalanok vagyunk, hívjuk el anyukánkat vagy a legjobb barátnőinket, akik kertelés nélkül megmondják, ha a mélyen kivágott felső mégsem nekünk való.

Inspiráció

De ha unjuk a hosszú próbálgatásokat vagy egész egyszerűen a munka után nem érezzük magunkban a vásárlási lázat, otthon egy laptop segítségével is megtalálhatjuk a hozzánk passzoló stílust. Rengeteg külföldi divatblog létezik már, melyek célja, hogy segítő kezet nyújtsanak a különböző ruhadarabok vagy stílusok útvesztőjében is. Érdemes több időt is rászánni és szörfözni a neten és akár inspirálódni a különböző divatanyagokból, így ha megtaláltuk azt a stílust, ami hozzánk a legközelebb áll, a boltokban már célirányosan vethetjük bele magunkat a válogatásba.


Érezd jól magad!

A saját testünk ismerete mellett létezik még egy fontos szabály, ami tulajdonképpen felteszi azt a bizonyos pontot az i-re. Mégpedig csak olyan ruhákat húzzunk magunkra, amiben jól is fogjuk magunkat érezni. Így, ha például inkább a sportosabb vonalat erősítjük, semmiképp ne próbáljuk beletuszkolni magunkat egy extrán szűk ruhába, mert abban csak kellemetlenül fogjuk magunkat érezni, ami bizony a kívülállók számára is nyilvánvaló lesz. De aggodalomra semmi ok, saját öltözködési stílusunk megtalálása időigényes dolog és többnyire egy kicsit hosszabb kísérleti időszak előzi meg, mire a rátalálunk az „igazira”. De megéri várni kicsit, hiszen a türelem ugyebár rózsát is terem!

Fotók: pinterest.com, favim.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.