Mary Poppins és Design Now - heti programajánló

Vészesen közeledik az október, ezzel együtt pedig az egyre rosszabb idő is. Amíg lehet, használjuk ki a meleget, és menjünk a szabadba!

Hétfő (09.17.)

A közkedvelt belvárosi kiállítóhely és művészeti központ, a VAM Design Center II. emeleti bal kettes galériájában a Design Now című kiállításon különleges, érdekes, reprezentatív designtárgyak vásárolhatóak, rendkívül előnyös áron. Visy Dóri drágakő-szépségű műgyanta ékszerei, Lipi aranytűje és brossgombja az öltözék összefogásához, a La Masni szellemes formájú táskái, Dittesz porcelán kisplasztikái. A Design Now a kortárs magyar design legkiválóbb alkotásait mutatja be az erre igényes közönségnek.

További infó: Katt ide!

Kerékgyártó János személyes hangvételű festményeinek és technikai megoldásainak sokfélesége az alkotó művész útkeresését tárja a látogató elé. Ezúttal a Bálint Házban.

További infó: Katt ide!

Kedd (09.18.)

Kedden megnézhetjük a Beszt of butit, azaz válogatást a Budapest Tánciskola jelenlegi diákjainak illetve régebbi diákjainak még az iskolában készült darabjainak a javából.

További infó: Katt ide!

 

Szerda (09.19.)

Ma nyitja meg kapuit az L1 Dance Fest. A táncfesztivál magyar és nemzetközi, kimagasló tehetségű együttesek, szólisták előadásait mutatja be.

További infó: Katt ide!


RögvEst-interaktív improvizáció
neve is mutatja, hogy a színészek rögtönözve adnak elő olyan színdarabokat, melyeket a közönség ihlet. Pörgős helyzetfelismerések, frappáns szituációk, váratlan megoldások, mindez csak egyetlenegyszer, megismételhetetlenül, hiszen minden előadás más és más, aszerint, ahogy az adott közönség alakítja.

További infó: Katt ide!

Csütörtök (09.20.)

Ismét 2 filmpremier vár minket csütörtökön a mozikban. Az egyik Démoni doboz. A történet szerit a frissen elvált apa, Clyde még nem szokta meg, hogy külön él ex-nejétől, Stephanie-tól mindenesetre abban nem lát sok kivetnivalót, mikor legkisebb lányuk, Em egy kirakodóvásáron kinéz, majd megvesz magának egy titokzatos feliratokkal díszített fadobozkát. Nem sokkal később egyre furcsább dolgok történnek. Em a dobozka megszállottjává válik? Nagyjából mindenhová magával viszi faragott zsákmányát. Viselkedése pedig egyre aggasztóbbá válik. Apja, bár megpróbálja, ám képtelen szétválasztani Emet a doboztól, de legalább Stephanie is hinni kezd neki, mivel szerinte a furcsa tárgy az oka annak, hogy kislányuk kezdi elveszíteni az eszét.

További infó: Katt ide!

 

A másik film az Üss vagy fuss. Charlie Bronson (Dax Shepard), a korábbi bankrabló most egy kaliforniai városkában él, és egy nap úgy dönt, kilép a tanúvédelmi programból, hogy segítse barátnőjét, Annie-t (Kristen Bell) Los Angeles-i álommunkájának megszerzésében. Annie minden lében kanál ex-pasija (Michael Rosenbaum) azonban a páros nyomába küldi Charlie korábbi társait (akiket Bradley Cooper vezet), és a Charlie védelméért felelős kétbalkezes rendőr is csatlakozik a hajszához. A ráérősnek induló utazásból így hamar eszeveszett és komikus üldözés lesz.

További infó: Katt ide!

A világ első számú klasszikus crossover quartetje, az IL DIVO, bejelentette kelet-európai turnéjának első állomásait, melyek a zenekar 2012-es világ körüli turnéjának részét képezik. Budapest is köztük van, csütörtök este 8-tól hallgatjuk és láthatjuk őket.

További infó: Katt ide!

Péntek (09.21.)

Okos telefonos városi játék, szemétépítészet, filmes városportré, hanginstallációk, múltidéző képzőművészeti alkotás és köztéri szaunázás is szerepel a PLACCC Fesztivál idei programsorozatában. Minden bizonnyal nagy meglepetést okoz az idei fesztiválon a cseh építészek installációja is. Az alkotók ugyanis köztéri szaunát építenek Budapest egyik forgalmas pontján, amit a látogatók akár ki is próbálhatnak.

További infó: Katt ide!
 

 

Szombat (09.22.)

Idén is lesz TeARTrum Fesztivál az Autómentes Hétvégén. Szeptember 22-én az autósok átengedik az Andrássy utat a színházaknak, melyek színes programokkal szórakoztatják az arra járókat.

További infó: Katt ide!

Vasárnap (09.23.)

Áll a bál a Banks család Cseresznyefa utcai otthonában. A ház urának felháborodására az elmúlt négy hónapban a két gyerek mellől hat dada szökött meg viharos tempóban. A legnagyobb zűrzavar közepette a semmiből egyszerre ott terem egy rendkívüli hölgy, bizonyos Mary Poppins. Ezt, a közismert történetet eleveníti fel a Madách Színház.

További infó: Katt ide!

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...