3 nő, akik felfedezéseikkel fordítottak a világon

Tény, hogy ha feltalálókról beszélünk, akkor nekünk is rögtön férfiak jutnak eszünkbe. Ez teljesen természetes, hiszen a legtöbb feltaláló, férfi. Ennek ellenére ne feledkezzünk meg azokról a hölgyekről, akik szintén maradandót alkottak. Íme, 3 nő, akiknek nagy dolgokat köszönhetünk!

Josephine Cochrane és a mosogatógép
Josephine Cochrane ohiói származású jómódban élő asszony volt, akinek bár soha nem kellett mosogatnia, az otthonában szolgáló cselédek legnagyobb örömére – és azóta a miénkre is – 1886-ban elkészítette az első mosogatógépet.
A hölgy találmányát az 1893-ban megrendezett Világkiállításon mutatták be és bár az étteremtulajdonosok nyomban lecsaptak a mosogatógépekre, az átlagpolgár konyhájába csak 1950-től kerülhetett be.



Mary Anderson és az ablaktörlő

Élünk a gyanúval, hogy a fent említett hölgy nem csak a technikához értett, de a jövőbe is kitűnően látott. Az ablaktörlőt 1903-ban jegyezték fel új szabadalomként, pedig az első tömegautó, a Ford –T csupán 5 évvel később, 1908-ban kezdte meg pályafutását. Mary Anderson ablaktörlője 1915-re alapfelszereltség lett az autókban.


Mary Phelps Jacob és a melltartó

Aki viselt már fűzőt, tudja, hogy miért volt 1913-ban annyi nő hálás Mary Phelps Jacob-nak.
Az első melltartó két zsebkendőből és egy rózsaszín szalagból készült, melyet Mary egy estéjre vett fel, ezzel rögtön kivívva magának a nagyközönség figyelmét. A hölgy számára soha nem indult be igazán az üzlet, így a jogokat eladta a Warner Brothers Corset Company nevű amerikai cégnek, akik 30 év alatt közel 15 millió dollárt kerestek a találmányon.

 

 

 

Oldalak

Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.