Ismered az antigravitációs jógát?

Közeledik a nyár, a bikini szezon, eljött az ideje, hogy formába hozzuk testünket. Ezt számos módon megtehetjük, vannak, akik a hagyományos sportokat részesítik előnyben, azonban vannak olyanok is, akik a merészebb módját választják az alakformálásnak.

 

A jóga jótékony hatásáról, már beszámoltunk. Most azonban, itt az ideje, hogy lerántsuk a leplet, a jóga egyik extrémebb változatáról: az antigravitációs jógáról.

Ha jógáról van szó, akkor nem ismerünk határokat. Akár izzadhatunk egy tornateremben, vagy elengedhetjük magunkat, és a négy fal között ledobva ruháinkat, meztelenül is végezhetjük a gyakorlatokat.

Honnan ered?
Sokan nem tudják, hogy eredetileg a jógik, azért végezték a gyakorlatokat, hogy kellőképpen ellazítsák az izmaikat, annak érdekében, hogy később hosszabb távon tudjanak meditációs gyakorlatot végezni. Mára, azonban tökéletesen alkalmas arra, hogy a legjobb formába hozzuk testünket és megerősítsük izmainkat.
 

Az antigravitációs jóga
Az antigravitációs jóga egyesíti a jógát és a légtornász gyakorlatokat, emellett megjelennek benne a tánc, illetve a gimnasztika elemei. Az érdekessége, hogy mindezt a levegőben végezhetjük.

Christopher Harrisson, egykori Broadway táncos kezdeményezte az ötlet kidolgozását, majd összefogván az AntiGravity csapat vezetőjével létrehozta az antigravitációs jógát.

A gyakorlatok állandó kiegészítője az antigravitációs függőágyak. Ezeket a kellékeket láthattuk már Pink keze ügyében is, amikor az 52. Grammy díjátadón hatalmas show keretében egyensúlyozott a függőágyak segítségével.

Miért jó az antigravitációs jóga?
Harrisson úgy gondolta, hogy a mozdulatok, nemcsak, hogy sokkal izgalmasabbak lehetnek a levegőben végezve, de kevésbé is terheli az izmokat, így könnyebben kitarthatóak és jelentősen javítják az egyensúlyérzéket.

Mindenkinek ajánlott, aki új sportokat szeretne kipróbálni, vagy csak megunta a hagyományos jógát.
Először talán merésznek tűnhetnek a levegőben végzett gyakorlatok, de már az első órán, ha elég bátrak vagyunk, akkor észrevehetjük, milyen egyszerűen is elvégezhetőek a mozdulatsorozatok.

Amerikát már meghódította, most Magyarországon a sor.

Oldalak

Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.
Lifestyle
A Skorpió tudja meg: nem csalnak a megérzései! Napi horoszkóp!