Yellowstone: Maci Laci otthona

A Yellowstone Parkról valószínűleg mindenki hallott már, ha máshonnan nem is, a híres rajzfilm jóvoltából biztosan, amely nem utolsó sorban a világ első számú nemzeti parkja.

A Yellowstone Nemzeti Parkról talán azok is hallottak már, akik esetleg nem mutattak különösebb érdeklődést a gimnáziumi földrajz órák iránt. Hála a rajzfilmek varázslatos világának, a két mackó, Maci Laci és Bubu jóvoltából az egész világ megismerhette a Yellowstone Nemzeti Parkot. A mesében a játékos medvék elszántan vadásznak a piknikes kosarakra, amelyekből mindig akad bőségesen, hiszen a park az USA egyik fő turisztikai látványossága.

A terület 1872 óta funkcionál nemzeti parkként
, valamint Észak-Amerika természeti gazdagságának szimbólumaként. Az UNESCO a világörökség részévé is nyilvánította.

Rendkívül gazdag állatvilágot találunk itt: sakálok, farkasok, fekete medvék, grizlik, szarvasok, jávorszarvasok, bölények, és egyéb különleges fajok élnek egymás mellett a közel 9000 négyzetkilométernyi területen.
A park igen változatos domborzati formákkal is büszkélkedhet: folyók, tavak, hegyek, kanyonok, valamint több száz vízesés fogadja az idelátogatókat.

A gazdag állatvilágon túl, múzeumok, és kempingezésre kijelölt területek várják a látogatókat
A hegységek, erdők és mezők többségét Wyomingban találjuk, de az óriási terület Idaho és Montana államokba is átnyúlik.
Persze manapság már jóval több áll a turisták rendelkezésére, mint az egyszerű piknik kosaras, Maci Lacis időszakban. Kilenc óriási látogató központ, múzeumok és számtalan kempingezésre kijelölt területet találunk a Yellowstone Parkban. A hegymászásra a vulkanikus kőzetek miatt nem a legalkalmasabb a környék, de kirándulni, sétálni teljesen ideális.

Vadászni tilos!
A vadászat természetesen tilos a park területén, horgászni viszont szabad, igen nagy népszerűségnek is örvend ez a sport. Pusztán egy erre vonatkozó engedélyt kell kiváltani hozzá.
És ha már Maci Lacinál tartunk… A mese rajongói nyilván örülnek, hogy a klasszikus rajzfilm legújabb, egész estés változata már megérkezett a mozikba!

 

Oldalak

Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...