Fashion&Beauty

Mindent a hennáról

Manapság egyre többen használnak hennát szerte a vilában. Főleg a fiatalok körében terjedt el az elmúlt évek során, de az arab területeken már évek óta festik vele a testüket, valamint a hajukat is.

 
A szó az arab henna növény szóból származik, amelyet hina-nak kell kiejteni. Ezt alkalmazzák a növényre, a hennaporra, valamint a hennapasztából készült ideiglenes testfestésre is.
Az elmúlt években egyre több fiatal dönt úgy, hogy a hennával történő testfestést választja a tetoválás helyett. A henna idővel lekopik a testünkről, így ha meg is unjuk, nem lesz gondunk az eltüntetésével.

 A testfestés szokása már korai időkben elterjedt volt az emberek körében. Már évszázadokkal ezelőtt festettek a testükre különböző vallási megfontolásból. A XXI. században, már nincs olyan ember, aki ne festett volna valamit a testére. Ahhoz, hogy el tudjunk készíteni hennával egy tetoválást, el kell készítenünk a pasztát.

 

A hennapaszta elkészítése igen egyszerű. A hennalevele nem fogja be önmagában a testet, liszt finomságúra kell őrölni ezeket. Ezután fekete teát, kávét vagy citrom levet adunk hozzá, melyek segítségével tudjuk előcsalogatni a színeket. Az illóolaj segít abban, hogy a minta tartós legyen. Leggyakrabban eukaliptusz olajat szoktunk hozzá adni. Továbbá cukrot teszünk még hozzá, ami helyettesíthető mézzel is. A hozzávalókat összekeverve, pihenni kell hagynunk 6-12 órán keresztül. Ezután tölcsérbe, vagy műanyag flakonba rakjuk, ezáltal felvihető lesz a bőrre.

  Igen széles körben elterjed a hennával való hajfestés. Az eredeti szín függvényében a vörös különböző árnyalatait tudjuk előhozni. Igen hasznos akkor, ha nem akarjuk károsítani a hajszálainkat.

 A henna festésnek már évezredes hagyománya van. A bronzkortól kezdve alkalmazták a fiatal lányokon a Földközi-tenger partjainál. A legendákban előkelő hölgyek úgy készülnek a találkozóra a férjükkel, hogy a testükre hennával festenek. A henna áldást, jó szerencsét, szépséget hoz a viselőjének. A világon különböző helyeken terjedtek el henna festő üzletek, ahol nagyobb összejövetelek alkamával éjjel-nappal mehetünk a testünkre tetováltatni.
 

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Meglepőnek tűnhet, de van egy ital, aminek a megszokottól eltérő az íze, ha nem a földön, hanem a felhők felett kortyoljuk – ennek pedig érdekes oka van.
Sztárok
Ha ez nem lett volna elég, Megyeri Csillát és Puskás-Dallos Petit majdnem letojta egy galamb a körbejáráson. Még el sem indult a műsor, de már folyik az élet a luxusbörtönben.
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.