Egészség

A koronavírusba halt bele a világhírű művész

Koronavírus-fertőzés következtében 91 éves korában madridi otthonában elhunyt Luis Feito világhírű spanyol festőművész.

Maradandót alkotott

A kortárs spanyol képzőművészet egyik kulcsfigurájaként számontartott Feito társalapítója volt az új utakat kereső, fiatal alkotókat tömörítő El Paso művészcsoportnak, amely nagyban hozzájárult az absztrakt művészet megértéséhez és elismertetéséhez Spanyolországban, emellett művészek nemzedékeire volt rendkívüli hatással. Az absztrakt expresszionizmus képviselőjeként ismert Luis Feito 25 éven át élt és alkotott Párizsban, munkásságáért 1993-ban megkapta a Francia Köztársaság Művészeti és Irodalmi Rendjének parancsnoki fokozatát.

1981-ben Montreálba tette át székhelyét, majd néhány évig New York volt az otthona, mielőtt visszatért szülőhazájába a kilencvenes években.
Művei megtalálhatók a világ számos nagyhírű múzeumának gyűjteményében, köztük például a New York-ban a Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) és a Guggenheim Múzeumban, valamint a párizsi Georges Pompidou Központban és a madridi Zsófia királyné múzeumban.

Nyugodjon békében!

Leadfotó: ProfiMedia-RedDot

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.