És, igen! - Oscar-jelölt lett a Saul fia!

Magyar idő szerint ma délután fél háromkor jelentették be az Oscar-díjra jelölt produkciók és színészek hivatalos listáját. Nagy örömünkre szolgál leírni, hogy a Saul fiát is jelölték, tehát Nemes Jeles László filmje elviheti a legrangosabb filmes kitüntetést. Mi már nagyon várjuk azt a bizonyos február 28-ai estét!

Éljen, éljen!

És megtörtént a várva várt filmes csoda: 34 év után újra Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmet. Legutóbb Szabó István Mephistója nyert Oscar-díjat 1982-ben, idén talán gyarapíthatjuk a magyar Oscar-díjasok listáját. Talán 2016-ban a Saul fia stábja hazahozza a legrangosabb filmes kitüntetést.

A Saul fia 2015-ben a Cannes-i Filmfesztiválon négy díjat is bezsebelt, többek között a Zsűri Nagydíját, azóta egyre nagyobb és nagyobb sikernek örvend. A The Guardian például az év legjobb filmjének választotta Nemes Jeles László alkotását.

"A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot." - ezekkel a szavakkal mondott köszönetet a rendező, miután múlt hét vasárnap Los Angelesben átvette a legjobb idegen nyelvű filmért járó Golden Globe-díjat.

A jelöltek listája a főbb kategóriákban

Az idegen nyelvű filmek kategóriájában indul még a Mustang (Franciaország), a Theeb (Jordánia), A War (Dánia), A kígyó ölelése (Kolumbia).

Legjobb film: Kémek hídja, Brooklyn, Mad Max: A harag útja, A szoba, Spotlight, A nagy dobás, Mentőexpedíció, A visszatérő.

Legjobb rendező: George Miller (Mad Max: A harag útja), Lenny Abrahamson (A szoba), Tom McCarthy (Spotlight), Adam McKay (A nagy dobás), Alejandro G. Iñárritu (A visszatérő).

Legjobb női főszereplő: Brie Larson (A szoba), Cate Blanchett (Carol), Charlotte Rampling (45 év), Jennifer Lawrence (Joy), Saoirse Ronan (Brooklyn).

Legjobb férfi főszereplő: Bryan Cranston (Trumbo), Eddie Redmayne (A dán lány), Leonardo DiCaprio (A visszatérő), Matt Damon (Mentőexpedíció), Michael Fassbender (Steve Jobs).

Nyomj egy lájkot, ha te is örülsz a magyar film sikerének!
Ezt is ajánljuk: Akárcsak Bowie - 69 évesen, rákban halt meg Alan Rickman

Fotó: dailymail.co.uk; Leadfotó: Mozinet

Szólj hozzá Te is!