Kokótól néhány lépésre kezdtek lövöldözni a támadók - VIDEÓ

Kovács "Koko" István élete legveszélyesebb szituációját élte át néhány napja az írországi Dublinban. A visszavonult profi ökölvívó ugyanis ott volt abban a teremben, ahol egy sajtónyilvános mérlegelés során lövöldözés robbant ki.

A háta mögött kezdtek lőni

Koko ellenőrként kapott meghívást a WBO boxszervezet dublini eseményére. A péntek esti mérlegelés közben négy álruhába öltözött férfi rontott a terembe, majd gépfegyvereikből lőni kezdtek. A rendőrség eddigi tájékoztatása szerint nem terrortámadás, hanem alvilági leszámolás történt, a fegyveresek ugyanis nem vaktában lövöldöztek. Több lövést is leadtak az egyik ökölvívó rokonára, aki a helyszín belehalt a sérülésekbe.

"Háttal ültem a bejáratnak, ahol az egyenruhát viselő kalasnyikovos fegyveresek beléptek a terembe. Volt velük egy nőnek öltözött fegyveres is. A telefonomon olvasgattam, a lövéseket nem láttam, a hangjuk viszont olyan volt, mintha ostorral pattogtatnának. A bejárat öt méterre volt tőlem, de sokan voltak, így nem volt egyértelmű, mi történik, hogy egy kivégzést láthatnak az emberek. Jobb, hogy nem láttam semmit, mert különben nem tudok aludni semmit sem. Az egyik spanyol kollégám szemtanúja volt a leszámolásnak, őt természetesen jobban megviselték a történtek. A csapatom tagjai, bírók, pontozók sértetlenül megúszták, akkor nyugodtam meg valamelyest” - nyilatkozta Koko az Indexnek.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: MTVA

Oldalak

Szólj hozzá Te is!