Kállay-Saunders a botrányról: "Ne nézzetek hülyének!"

Az amerikai származású énekes szombat óta egyetlen újságírónak sem volt hajlandó hosszabban nyilatkozni arról, hogy miért énekelt hamisan a Dal 2016 döntőjében. Kállay-Saunders csupán egyetlen rövid facebook-bejegyzésben reagált. Ez azonban többet mond ezer interjúnál...

C-moll helyett D-moll

A Megasztárban felfedezett kiemelkedő tehetségű énekes szombati produkciója után igazi összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra arról, hogy hogyan is történhetett meg az, hogy András nem a megfelelő hangnemben énekelte el versenydalát, a Who We Are-t. Ráadásul kétszer is egymás után!

A Kállay-Saunders Band dalának egyik szerzője, Pacsai Márk vasárnap egy hosszú és tegyük hozzá, eléggé meggyőző videót tett közzé, melyben azt elemzi, hogy mi állhatott a hamis produkció mögött. A profi zeneszerző szerint ugyanis olyan nem létezik, hogy valaki egy teljes dalt úgy énekeljen el a színpadon, hogy végig pontosan egy hanggal fölé énekel és egyszer sem korrigál.

Márpedig Kállay ezt csinálta. Pocsai szerint ez csak úgy lehetséges, hogy az énekes fülhallgatójában nem a megfelelő zenei alapot hallotta, hanem egy olyat, amit valaki szándékosan egy hanggal feljebb transzponált.

A facebook-on is közzétett videó alatt több ismert zenész is kommentelt, sokuk szerint valóban furcsa az egész történet, ők sem hiszik, hogy kétszer is véletlenül történt volna meg ugyanaz a technikai baki.

Cikkünk második oldalán olvashatod, mit mondott Kállay-Saunders arról, hogy az MTVA közleményben jelentette ki, hogy nem volt semmiféle technikai probléma és csakis az énekes számlájára írható a hamis produkció.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!