Kitörölték Jakupcsek képeit az MTVA archívumából

Érdekes módon bánnak Jakupcsek Gabriellával a köztévében, pedig már nem is dolgozik náluk. Az ikonikus műsorvezető kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint egy évtizedet töltött a Magyar Televíziónál, de a csatorna képarchívumában már egyetlen egy kép sem található róla.

Érthetetlen

Különös dologra lettek figyelmesek a Bors munkatársai a minap: már nincsenek Jakupcsek Gabrielláról fotók az MTVA fotótárában. "Jakupcsek 1990-től 1999-ig már dolgozott a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetőjeként és kulturális rovat­vezetőként, majd 2011-ben igazolt újra a köztévéhez – így igen jelentős, a köz számára immár elérhetetlen fotógyűjteményről van szó." - olvasható a napilapban.

Akarva-akaratlanul felvetődik a kérdés, hogy miért tették ezt. Bár Gabriella már nem az MTVA alkalmazottja, munkássága a mai napig megkérdőjelezhetetlen, a nevére és a fotóira sokan rákeresnek.

A műsorvezetőt tavaly december 21-én, karácsony előtt bocsátották el. A kirúgás körülményei sokakat felháborított.

"Két felvétel közt, teljes sminkben felhívtak egy megbeszélésre. Megbeszélés nem volt, a kezembe adtak egy papírt. A papíromon csoportos leépítésről volt szó. Szó nincs arról, hogy csak én, százhúsz ember leépítéséről. Nem volt komment, nem volt indoklás. Egyebet nem tudok mondani, csak kapkodom a fejem." - mondta akkor Jakupcsek.

Kattints a második oldalra, ha kíváncsi vagy ki fogja vezetni ezentúl a Ridikült!

Fotó: mediaklikk.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!