Óriási magyar siker! Golden Globe-ot nyert a Saul fia!

Már hetek óta minden hazai filmrajongó azért szorított, hogy valóra váljon az álom, hogy idén magyar film kapja a Golden Globe-ot az legjobb idegennyelvű alkotás kategóriájában. A Saul fia végül beváltotta a reményeket: Nemes-Jeles László filmje ugyanis elhozta az Aranyglóbuszt!

Ez az első magyar Golden Globe

A Hollywoodba akkreditált külföldi újságírók szervezete által odaítélt filmes elismeréseket magyar idő szerint hétfő hajnalban adták át Los Angelesben. Ez az az esemény, melyet sokszor emlegetnek az Oscar-díj "előszobájaként", hiszen akik itt diadalmaskodnak, azok sokszor elnyerik a legrangosabb filmes kitüntetést is. Márcsak emiatt is szorítottak sokan annyira a magyar résztvevőnek, hiszen a Saul fiát már egy ideje az Oscar egyik nagy esélyeseként tartják számon.

Nemes-Jeles László megrázó holokausztdrámája ezúttal is díjjal térhet haza: a Golden Globe-ot Helen Mirrentől és Gerald Buttlertől vehette át a fiatal magyar rendező. A tavalyi Cannes-i filmfesztivál nagydíja után ez már a második kiemelkedő elismerése a filmnek. Magyar film egyébként még sohasem nyert Golden Globe-ot és az esélyesek között is utoljára 27 évvel ezelőtt szerepelt hazai alkotás. Az egyik díjátadó Helen Mirren kedvesen meg is említette a színpadon, hogy a Saul fia az első magyar film, mely Golden Globe-ot nyert.

Ha kiváncsi vagy, hogy kik nyertek még idén Golden Globe-díjat, akkor lapozz cikkünk második oldalára!

Fotó: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!