Kiürül Anglia államkasszája? - Ez történik, ha II. Erzsébet már nem lesz köztünk

Bár II. Erzsébet nem egyszer betegeskedett már, lévén, hogy hamarosan betölti a kilencvenet, a királyi család tagjai ezúttal felkészültek a legrosszabbra. Ha a királynő meghal, egész Nagy-Britannia gyászba borul, és a bankok meg a tőzsdék is bezárnak egy időre.

Ha eljön a nap...

A Buckingham palotában azt suttogják, hogy Erzsébet egészségi állapota rohamosan romlik. Jóllehet Anglia uralkodója eddig minden egyes alkalommal felépült, és új erőre kapott, mikor ágynak döntötte valamilyen betegség.

Ha viszont a II. Erzsébet örökre eltávozik, az ország államkasszájából több milliárd font folyik majd ki, ugyanis ekkor a brit bankoknak és tőzsdéknek bizonytalan ideig be kell zárniuk. A protokoll szerint a hírt a BBC One csatornán jelentik be. A tévé munkatársai és a bemondók természetesen fel vannak készülve arra az esetre, ha egyik nap közölniük kell a hírt.

A BBC a királynő temetéséig - amelyet szintén állami pénzből, vagyis a britek adójából finanszíroznak - semmilyen vígjátékot vagy komédiát nem sugározhat majd. Az országban Erzsébet halálának és temetésének napját is nemzeti gyásznappá nyilvánítják.

Károlyt hivatalosan csak édesanyja temetése után koronázzák meg, Erzsébet halálát követően ő uralkodik majd a Nemzetközösség országai felett. A híresztelésekkel ellentétben - melyek szerint nem Károly, hanem Vilmos lesz majd a király - nem a herceg fejére kerül a korona, ugyanis az édesapja az első számú trónörökös. Az, hogy előbb a Vilmos, nem pedig az apja kerüljön trónra, az teljességgel ki van zárva.

Érdekesnek találtad a cikket? Akkor oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: DiCapriónak és Johnny Deppnek énekelt Radics Gigi

Fotók: popsugar.com, parade.com; Leadfotó: nbcnews.com

Szólj hozzá Te is!