Bonyolódik a Czeizel-botrány - Nem csak öt gyermeke lehet a professzornak

Még mindig sok a homályos folt a Czeizel-féle történetben, a jogi szakértők pedig precedensértékű pert emlegetnek. A vita továbbra is arról folyik, hogy a genetikus legkisebb gyermeke, Fanni, vajon tényleg a professzor gyermeke, mert ha nem, akkor az örökség és a vagyonelosztás is borul.

Dráma, dráma, dráma

Több tíz millió forint miatt áll a bál hetek óta a Czeizel famíliában, írja a Story. A professzor nem írt végrendeletet, így a helyzet bonyolódik.

"Czeizel a nevére vette fiatal szerelme, Dóri mindkét gyerekét. Nem írt végrendeletet, ezért a hagyatéki eljárás a normál öröklési rend szerint zajlik. Vagyis Czeizel első házasságából született három gyereke, özvegye és Dóri két gyereke részesül az örökségből egyenlő arányban. Azaz egyhatod részt kell kapnia mindenkinek." - nyilatkozta Dóra ügyvédje Lichy József a magazinnak.

Igen ám, de a szerető állítólag jogtalanul használta fel Czeizel spermáját a beültetéskor, ráadásul az örökítőanyagot egy másik férfi neve alatt tárolták. Ergo, nem biztos, hogy Fanni Czeizel gyermeke és ennek okán a vagyonelosztás újfent borulhat. A jogi szakértők szerint egyelőre az is kérdéses, hogy Czeizel akarta-e egyáltalán az utolsó beültetést.

Az elkövetkezendő napokban az fogják kivizsgálni, hogy a kis Fanninak valóban Czeizel-e az édesapja. Ha a professzor apasági nyilatkozatot tett, akkor hatóságiaknak a gyerek származását már nem kell felülbírálniuk.

A genetikusnak nem csak öt gyermeke van! Kattints tovább a részletekért!

Fotó: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!