Hirdetés

Festői tájak a Körös mentén - 3 nevezetesség, amit látnod kell Szarvason

Az Alföldön, Békéscsabától 47 kilométerre, a Körös mentén található Szarvas, amely a régészeti leletek szerint már az őskorban lakott település volt. A város bővelkedik történelmi emlékekben és természeti kincsekben. Cikkünkben 3 olyan nevezetességet gyűjtöttünk össze, amit mindenképp látnod kell!

Szarvasi Arborétum

A város kétségtelenül legismertebb nevezetessége, egyben az ország egyik legszebb botanikus kertje, a szarvasi arborétum. A 82 hektáros természetvédelmi terület összesen 1600 fa- és cserjefajtát foglal magában, de több száz gomba-, rovat- és madárfajjal is büszkélkedhet. Igazi kuriózuma egy matuzsálem korú mamutfenyő. A növényritkaságok mellett az arborétum még egy különleges kikapcsolódási lehetőséget is kínál: kicsik és nagyok együtt barangolhatják be az országot a Mini Magyarország makettjei révén.

Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő

A fürdőkultúrának Szarvason már több száz éves hagyománya van, az első nyilvános gőzfürdő 1884-ben épült meg a városban. A Szent Klára Gyógyfürdőt nem sokkal később, 20 éven belül nyitották meg, amelyet 2004-ben szinte teljesen felújítottak. Összesen 5 medence található benne, köztük egy pezsgőfürdő és egy tanmedence. A gyógyulni vágyókat emellett olyan szolgáltatásokkal várják, mint például az iszappakolás, a kineziológia vagy éppen a gerincgyógyászat, a testmozgás szerelmesei pedig az fitnesztermekben edzhetnek.

Fotók: tourinform.hu, szarvasigyogyfurdo.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!