Hirdetés

Magyarország 5 legszebb kastélya - Gyönyörű helyek, amiket mindenkinek látnia kell

Korábbi cikkünkben már bemutattuk a világ legszebb kastélyait és várait, úgyhogy itt az ideje, hogy Magyarország büszkeségeivel foglalkozzunk. Jöjjenek kis hazánk legimpozánsabb kastélyai!

Grassalkovich-kastély, Gödöllő

A gyönyörű Grassalkovich-kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, ami létrejöttét Mária Terézia bizalmasának, Grassalkovich Antalnak köszönheti - ő építtette ugyanis a kastélyt és a hozzá tartozó épületegyüttest Mayerhoffer András tervei alapján, az 1740-es években. Olyan illusztris vendégek pihentek a lélegzetelállító falak között, mint Erzsébet királyné és férje, Ferenc József, illetve Mária Terézia. A Grassalkovich-kastély ma múzeumként működik, és talán mondanunk sem kell, hogy rengeteg látogatója van.

Télen is egyedülálló látvány

Schossberger-kastély, Tura

​Tíz évig épült Tura város büszkesége, a Schossberger-kastély, ami - kis túlzással - volt már minden, csak akasztott ember nem: a második világháború alatt német, majd szovjet főhadiszállás, végül kórház lett belőle, de használták iskolaként is. Egy idő után azonban elfelejtkeztek róla, így állapota fokozatosan romlott. Bár 2005-ben megkezdődött az épület felújítása, az egykor pompás palota ma is elég romos - de szerencsére látogatható. Érdekesség, hogy a kastély a Holdhercegnő című hollywoodi filmben is megjelent, mint Merryweather kastély.

Mesébe illő épület

Fotók: kiralyikastely.hu, kastelylexiokon.hu, wikipedia.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!