Hirdetés

A világ legszebb kisvárosai - Mesés helyek, ahova azonnal elköltöznél

Cikkünkben ezúttal 10 olyan festőien szép kisvárost mutatunk be, amitől még a szavunk is elakad! Ezeket a helyszíneket már fel is írtuk a bakancslistánkra, reméljük, egyszer mindegyiket megnézhetjük majd élőben is!

Sidi Bou Said, Tunézia

Tunézia, sőt, a világ egyik legszebb kisvárosa a Tunisz melletti Sidi Bou Said. A meredek sziklára épült települést kék-fehérre meszelt házainak és a tengerre nyíló panorámának köszönhetően a tunéziai Santorininek is becézik. A hely első látásra megihleti az idelátogatót, a turisták mellett számtalan festőművész keresi fel, hogy megörökítse ezt a fenséges látványt.

Alberobello, Olaszország

Az UNESCO Világörökség részét képezi a Puglia tartományban található Alberobello. Az olasz település nem mindennapi bájjal rendelkezik, kuriózuma, hogy házai különleges technikával készültek: kizárólag kőből építették őket kötőanyag és faszerkezet nélkül. Ezek a trullók, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzúak, a tetejük pedig süveges formájú. Érthető módon, számtalan turista érkezik ide évről évre, hogy megcsodálja a történelmi kisvárost.

Annecy, Franciaország

Franciaország gyöngyszeme Annecy, amely minden utazó szívét rabul ejti. A Velencéhez hasonló kisváros a tóparton sorakozó színes épületeivel és hangulatos kávézóival egészen varázslatos látványt nyújt. Legismertebb látnivalója a Palais de I’Isle, az a sziget, amelyen egykor börtön kapott helyet, ma pedig az épület helytörténeti múzeum működik. Kihagyhatatlan nevezetesség továbbá a meseszép vára, a Château d’Annecy is.

Positano, Olaszország

Egy másik bájos olasz település, Positano sem maradhatott ki erről a listáról. A festői kisváros nem csak a turistákat, de a hírességeket is úgy vonzza magához, mint egy mágnes. Nincs is ezen mit csodálni, fehérre, rózsaszínre és sárgára festett épületei pazar látványt nyújtanak a háttérben húzódó égszínkék tengerrel.

Fotók: businessinsider.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!