4 romantikus magyar kisváros - Ide vidd el a párodat Valentin-napon!

Mindjárt itt a Valentin-nap és szeretnél valahova elmenni kirándulni a pároddal? Cikkünkben adunk 4 szuper tippet, ahol biztosan kellemesen tölthetitek a napot. Íme, 4 romantikus magyar város!

Zirc

A Magas-Bakonyban található az ország legmagasabban fekvő városa, amely történelmével és romantikus stílusával hamar belopja magát az emberek szívébe. Jelképe a ciszterci apátság épülete, amely az 1700-as években épült barokk stílusban. Érdemes megcsodálni freskóit és az apátsági épület második emeletén lévő Reguly Antal Műemlékkönyvtárt is. Zircen járva semmiképp ne hagyjuk ki továbbá az arborétumot, ahol közel 600 fa- és cserjefajt szemlélhetünk meg.

Szentendre

Szentendre nem véletlenül a fővárosiak egyik kedvenc kirándulóhelye, a romantikus hangulatú Pest megyei város varázslatos környezetben, könnyen megközelíthető helyen található. Járjuk be hangulatos sétálóutcáit, macskaköves főterét, látogassunk el 60 hektáros skanzenjébe, ahol igazi időutazásban lehet részünk és tegyünk egy nagy sétát a Duna-parton. Ennél romantikusabbat nem is tudunk elképzelni!

Fotók: rezkakas.hu, Wikipedia

Oldalak

  • 1
  • 2