Utazás

Kitört Japán legnagyobb vulkánja – Videó

Elképesztő felvétel készült arról, ahogyan a tűzhányóból 3,5 kilométeres magasságba tör a hamufelhő.

Kitört az Aszo vulkán

Kitört Japán legnagyobb működő vulkánja szerdán, a délnyugati Kjúsú szigetén – közölte a japán meteorológiai szolgálat az MTI híre szerint. Az Aszo tűzhányóból 3500 méter magas hamufelhő tört elő, de egyelőre nincsenek hírek sérültekről, vagy jelentősebb károkról a turisták körében kedvelt kirándulóhely térségéből.

A hatóságok mindemellett magasabb fokozatú riadót hirdettek, és felszólították az embereket, hogy kerüljék el az 1592 méter magas hegyet. Figyelmeztettek arra is, hogy a Nakadake-kráter egykilométeres körzetében vulkanikus törmelék szóródhat szét, illetve piroklasztikus folyamok alakulhatnak ki.

Japánban 110 aktív vulkán van, és közülük 47-et tartanak folyamatos megfigyelés alatt. 2014 szeptemberében 63 ember halt meg az Ontake vulkán kitörésekor. Ez volt az elmúlt 90 év legsúlyosabb vulkánkitörése a szigetországban. Az Aszo legutóbb 2019-ben mutatott aktivitást.

A vulkánkitörés videón:

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Összesen 16 pálinkaház nevezett 103 tétellel - máris mutatjuk, mely pálinka lett idén az ország legjobbja.
Egészség
Egy új kutatás igyekezett megválaszolni a kérdést, ami voltaképpen az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget.
Fashion&Beauty
A télnek van az a bosszantó hátránya, hogy ilyenkor sokkal szárazabb a bőrünk, és az ajkaink is könnyebben kicserepesednek.