Gondolkodtál már azon, mi történik a repülők wc-tartályával? Egy férfi a saját bőrén tapasztalta meg

Az utasok ürítenek a repülés közben, és bizony néha a repülőgépnek is muszáj ürítenie a tartályát. Csak éppen nem mindegy, hogy hol…

Szennyvíz hullott az égből

Emberi ürülék zúdult a magasból egy meg nem nevezett brit férfira Windsor központjához közel még júliusban, amikor az illető éppen a saját kertjében töltötte az idejét. Az esetről Karen Davis, a helyi tanácsos számolt be egy légi közlekedéssel kapcsolatos fórumon, ahol elmondta, az egész telket, a kerti napernyőket, és magát a férfit is beborította a fekália, amikor pont a felette elhaladó repülőgép kiürítette a szennyvíztartályait – írta meg a LadBible.

A sértett az interneten visszakövette, hogy melyik járat lehetett a ludas, és bár a helyi hatóságoknak jelezte a szerencsétlen incidenst, úgy döntött, hogy a légitársaságtól – aminek nevét egyébként nem hozták nyilvánosságra, de annyit tudni, hogy távoli székhelyű – nem követel kártérítést. Davis tanácsos elmondása szerint minden évben számos lefagyasztott szennyvízzel kapcsolatos „balesetről” számolnak be, de ez alkalommal nem fagyott szennyvízről volt szó, ami nagyobb kellemetlenséget okozott a szerencsétlen férfinek, valamint jelentős károk keletkeztek a kertjében is.

Szakértők szerint egy a milliárdhoz az esélye, hogy ilyesmi megtörténjen. Általában a repülőkön egy tartályban gyűjtik a szennyvizet (amit fertőtlenítőszerekkel vegyítenek), amit rendszerint a szárazföldön ürítenek ki. Néhány esetben előfordul, hogy valami miatt menet közben kénytelenek üríteni a tartályt, de ezt sem lakott terület felett szokás megtenni. A szennyvíz a magasság miatt legtöbbször fagyott állapotban ér földet, ez alkalommal azonban, feltehetőleg a melegebb nyári időjárásnak „köszönhetően” volt folyékonyabb a szennyvíz, mint kellett volna. Bár mindez valószínűleg nem sokat segít szegény férfi helyzetén, akinek át kellett élnie ezt a megrázó eseményt…

Gondolkodtál már valaha azon, hogy miért lekerekített sarkú, ovális alakú minden repülőgép ablaka? Ennek nem esztétikai oka van, nagyon is átgondolt tervezés eredménye a dolog.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak