Utazás

Megfagyott lagúna és tündérkémények - Ezek a világ legszürreálisabb helyei

A több millió év alatt kialakult, lélegzetelállító természeti csodák igazi legendákká váltak. Aki pedig nem a tengerparton pihenős nyaralást favorizálja, úti célnak is megfelelnek majd ezek a lehengerlő helyek.

The Wave, Arizona

Ez a közel 190 millió éves, csodálatos hullámformájú homokkő alakzat Arizona és Utah határán található a Paria Canyon-Vermilion Cliffs nevű vadonban. A The Wave ritmikus és ciklikus bordái a Jura időszakban alakultak ki úgy, hogy két teknő alakú szikla formáció alakította ki a hullámformájú képződmény fő részét, melyet korábban az esővíz, később a szél formált. Fontos megjegyezni, hogy ezek a bordák törékenyek, ezért a kirándulóknak óvatosan kell rajtuk járniuk, nehogy letörjenek.

Puente del Inca (Az inka hídja), Argentína

Az inka hídja egy természetes képződmény, hőforrások vizéből kicsapódó anyagokból jött létre, amit maga Charles Darwin is meglátogatott 1835-ben. A víz gyógyító összetevői miatt fürdő is épült itt már a 20. század elején. A híd melletti falu egy laktanyából, egy kocsmából, egy sor emléktárgyüzletből és néhány szegényes házból áll.

A Svínafellsjökull gleccser, Izland

Az Öræfajökull tűzhányó lejtőin kialakult természeti csoda valójában egy megfagyott lagúna, ami tömör jéggé alakult. Maga a barlang pedig a gleccser olvadásakor jött létre, miután a víz egyre mélyebbre hatolt, végül jégbarlanggá változtatta a gleccser alsó szakaszát. Érdekesség még, hogy az Interstellar film egyes jeleneteit itt vették fel.

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.